„Prekidanje“ ili „skraćivanje“ posete?

1
1135

pajticDemokratska stranka nastavlja da šalje kontradiktorne izjave u javnost nakon današnjeg prekida posete predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića Kosovu i Metohiji. U novom kratkom saopštenju iz pokrajinskog DS Kosova i Metohije, pod nazivom „Da se izjasni Srpska napredna stranka zašto stoji iza provokacije vlade Vojvodine“, proziva se novinar TV „Most“ Marko Knežević, poznat i kao „Drug Crni“ da je on navodno „vođa batinaških odreda“, te da je navodno, iz crnog džipa sa kosovskim registarskim oznakama, pratio i snimao kretanje vojvođanske delegacije po Kosovu, od juče, kada je poseta i započeta. Pre ovog saopštenja oglasila se i centrala DS koja je demantovala izveštavanje TV Most o prekidu Pajtićeve posete, nazvavši ovu lokalnu televiziju televizijom Aleksandra Vučića, a njihovu vest „brutalnom laži“, tvrdeći da se nije dogodio bilo kakav napad. Međutim, više lokalnih medija je izvestilo o današnjem incidentu, među njima jedan od prvih i naš portal, a na osnovu izvora DS sa Kosova.

Sam pokrajinski odbor DS je u prethodnom saopštenju potvrdio da je došlo do incidenta, navodeći da se radi o „prekidu posete“, jer su se „u nekim srpskim sredinama organizovali članovi Srpske napredne stranke koji su pokušali da isprovociraju situaciju, posetu humanitarnog karaktera ispolititizuju i stvore nepotrebne političke tenzije“. Nasuprot svemu ovome, sam Pajtić na svom Tviter nalogu tvrdi da se radi o „skraćivanju“ posete, te da je tome „jedini razlog to što je njegovo preosveštenstvo Vladika Teodosije morao da otputuje“, „zamolivši medije da objave „istinu“. Marko Knežević je ovim povodom izjavio da će tužiti DS.

„Pokrajinski odbor Demokratske stranke Kosova i Metohije zahteva od režima diktatora Aleksandra Vučića da se izjasni po čijem nalogu je vođa batinaških odreda Marko Knežević, poznatiji kao ‘drug Crni’, pratio, i po čijem nalogu je snimao u kontinuitetu kretanje delegacije Vlade Vojvodine u svom crnom džipu sa kosovskim tablicama od ulaska delegacije na prostor Kosova i Metohije do njenog izlaska sa prostora Kosova i Metohije.“

Da Vas podsetimo:  Jedini papir koji čuva Kosovo u Srbiji sve dok ga Beograd poštuje

A u telefonskoj izjavi za KoSSev, Marko Knežević navodi da je on novinar TV Most, a ne vođa „batinaškog odreda“, te da će tužiti ovaj pokrajinski odbor:

„Ja sam novinar TV ‘Most’, svi znaju da ja nisam nikakav vođa, kako je taj odbor naveo – batinaških odbora. Zbog ovakve izjave ću ih tužiti. Poručujem im da ne skreću pažnju javnosti sa teme i da njom ne manipulišu. I želim im puno uspeha u daljem radu. Javnost pozivam da se izjasni o tome da li veruje svojim očima, ili izjavama Bojana Pajtića,“ naveo je Knežević.

Pre četiri sata, sam Bojan Pajtić je na svom Tviter nalogu naveo: „Jedini razlog skraćivanja posete KiM je to što je njegovo preosveštenstvo Vladika Teodosije morao da otputuje. Molim medije da objave istinu.“

Na osnovu ovakve Pajtićeve izjave, put Vladike Teodosija je stoga bio razlog zašto Bojan Pajtić nije prema ranijoj najavi sopstvene partije lično uručio humanitarnu pomoć narodnoj kuhinji u Prekovcu, zašto nije gostovao u TV emisiji „Slobodno Srpski“ u Čaglavici, zašto nije došao danas u Kosovsku Mitrovicu, te zašto nije gostovao na lokalnoj TV „Mir“ u Leposaviću.

Izvor: KoSSev

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime