Preko mosta prelazi 50.000 vozila, a oni ga sele u park?!

3
1312
Foto: Printscreen

Odluku o pomeraju Starog savskog mosta u Park Ušće izglasali su građani Srbije, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić. Ko su ti građani i koja je svrha mosta u parku, pitanja su na koje odgovor nismo dobili.

– Glasanje je bilo javno i glasali su svi zainteresovani građani. Dok ne budemo imali sve razrađene korake vezano za ovaj projekat, nisam u mogućnosti da komentarišem – rekao je gradski arhitekta.

Polemika oko premeštanje mosta vodi se već neko vreme, a Dragoljub Bakić, jugoslovenski arhitekta i autor objekata po Srbiji, Kuvajtu, Zambiji, Iraku i mnogim drugim zemljama, smatra da je cela fama oko mosta besmislena.

– Nepotrebno je premestiti most koji je u funkciji i preko kojeg dnevno pređe 40-50 hiljada vozila. Taj most mora da ostane gde je, jer je neophodan za saobraćaj – rekao je Bakić za Direktno.rs.

Beogradu fale mostovi, istakao je on i dodao da Nemci nisu uspeli da ga sruše, ali naša vlast hoće.

– Oni su zamislili da od premeštanja mosta naprave osam kafića u Parku Ušće i da od toga imaju vajde. U pitanju je rušilačka vlast, koja ne čine ništa dobro Beogradu, kojem su mostovi potrebni – kažao je Bakić.

Na pitanje šta misli o ljudima koji su glasali na anketi, rekao je da je u fingirana anketa koja ne znači apsolutno ništa.

Inače, investiciona vrednost radova iznosi oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.

Lj. Stanković
Izvor: direktno.rs

3 KOMENTARA

  1. Most mora da se skloni zbog Beograda na vodi, zeleznicka i autobuska stanica moraju da se sklone zbog Beograda na vodi, platani na Kalemegdanu poseceni platani zbog gondole. O Trgu Republike, svaka rec bi bila suvisna. Dosli neki ljudi bez duse da uniste moj grad koji ima i uvek je imao dusu. Vesicu dokle vise?

  2. Glasanje je preko drustvenih mreza???? Glasanje slicno kao u Severnoj Makedoniji u vezi pristupa u NATO. Globalna DEMOKRATIJA na delu….NVO je zanemeo i Antonic, perjanica nazovi demokratije, zanemeo. On se usredsredio na druge probleme-uslove za glasanje. Zelja za demokratijom je ucinila i da se Vesic razmase.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime