Premijer: „Neću da napuštam zemlju!“

2
1172

Odakle srpskom premijeru ideja da treba da uverava građane Srbije da „neće da napušta zemlju“? Da li je to jezik „zabrzao“ i odlučio da saopšti istinu? Možda se AV uistinu sprema da ode (da li zauvek) iz zemlje i da se u nju više nikako ne vraća. Očigledno je da premijer ovde nije mislio na privremeno napuštanje zemlje, jer se svih ovih godina silno naputovao po inostranstvu. To jeste, napuštao je zemlju gotovo svake nedelje.

Stoga je jasno da AV pominje napuštanje zemlje kao „trajno rešenje“ za sebe. Ili, tačnije, hteo je da poruči građanima da iz zemlje neće bežati! Opet, zašto bi bežao? Od koga i zbog čega? Odnosno, zašto bi tako nešto preduzimao, ako je sve radio onako kako tvrdi, predano, marljivo, posvećeno i po ceo bogovetni dan – a sve za dobrobit svoje zemlje i naroda?

Pretpostavka je da će AV i SNS ubedljivo dobiti i ove sledeće izbore, ali to sada, izgleda, nije potpuno sigurno. Lako bi se moglo desiti da stvari sasvim izmaknu kontroli, pa da se „prepuni mešina greha“, a da SNS kola „obrnu niza stranu“. Narod je bukvalno doveden do prosjačkog štapa. U Srbiji danas teško mogu da žive i oni koji maju sreće da su zaposleni. A takvih je u ovoj državi malo i svakim danom sve ih je manje i manje. Iako zasada sve izgleda mirno, nije isključeno da bi narodni revolt mogao da izbije koliko sutra, a možda zbog nekog banalnog povoda.

2 KOMENTARA

  1. Izvor: Teleprompter. Pametnom dovoljno.

    Protivnik sam Vučića i smatram da on ne bi smeo da napusti Srbiju pre nego što odgovara za svu štetu koju je naneo našoj zemlji dok je bio na vlasti. Međutim, izvlačeći iz konteksta izjavu tj. deo izjave, je medijsko manipulisanje svojstveno Teleprompteru (inače, to je portal pod upravom Bojana Pajtića). Moguće je da se radi o Vučićevom odgovoru na pitanje novinara da li će napustiti zemlju (kad ostane bez vlasti, ili zbog navodnih pretnji koje dobija). Ovakvim prizemnim manipulacijama Telepromter blati i kleveta vlast ali i sve koji u patriotskoj opoziciji.

  2. Da li premijerova česta putovanja ukazuju na to da se izborna kampanja vodi izvan granica Srbije? Jer drugačije ne razumem konstataciju da je u Srbiji sve loše ( istina) a da se pretpostavlja da će Vučić “ ubedljivo dobiti izbore“. Jer, meni još uvek nije jasno ni ko je pre glasao za Vučića, a sada sam ubeđena da samo nepismeni , ucenjeni i članovi SNS planiraju zaokružiti broj ispred Vučićevog imena. Da li je to dovoljno za „ubedljivo“? Ili će apatija i nezainteresovanost ostatka nacije učiniti svoje?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime