Premijerka bez komentara na prekid dijaloga sa Medijskom koalicijom

0
766

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijska koalicija ranije danas saopštila je da je suspendovala dijalog zbog toga što nijedan od konkretnih oročenih zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen, a istovremeno se situacija na medijskoj sceni iz dana u dan pogoršava.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal pres i Asocijacija onlajn medija.

Radna grupa u kojoj su bili i predstavnici udruženja koja čine Medijsku koliciju predala je 27. decembra premijerki Brnabić Nacrt medijske strategije, a premijerka je tada istakla važnost transparentnosti i inkluzivnosti celog procesa

Vlada Srbije je tada najavila da će Nacrt medijske strategije biti dostupan svim građanima početkom ove godine, kada nadležni organi usvoje program javne rasprave.

Izvor: Cenzolovka , FoNet

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime