Premijerova stabilna nestabilnost

0
1099

STABILNO NESTABILAN: Emotivno nestabilni premijer priča o stabilnosti njegove politike

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpuno je uveren da će Srbija biti 29. članica Evropske unije i ističe da je stabilnost ključna reč njegove politike. Još jedna lepa Vučićeva želja. 

vucic
FOTO: Alo

Srbija je odlučno na kursu ka EU, rekao je premijer u intervjuu za “Noje Ciriher Cajtung”, i dodao da će Srbija obaviti svoje zadatke, i da će na tom putu napredovati.

Na pitanje da li očekuje da će Zagreb podržati pristupni proces Srbije EU Vučić je naglasio da nikada ne kritikuje susedne zemlje.

“Susede Srbije vidim kao stranu sa kojom moram da se suočim. I pored pojedinih nesuglasica poslednjih meseci moramo da poboljšamo naš odnos. Ne brinem se zbog uticaja Zagreba na naš put u EU, već zbog naše zajedničke budućnosti”, kazao je premijer.

On je podvukao da primenjuje strategiju nereagovanja na provokacije.

Nakon što je preko svojih režimskih medija više puta reagovao na provokacije albanskog premijera, Vučić je odlučio da više ne reaguje na provokacije. Nakon što je odreagovao na provokacije povodom incidenta na utakmici u Turskoj kada je ubijen navijač Crvene zvezde, Vučić je odlučio da ne reaguje na provokacije.

Vučić je načisto izgubio kompas u moru laži.

Vučić je primetio da su srpski novinari nedavno želeli da izvuku njegov stav o tome što je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da su svi Srbi u Hrvatskoj Hrvati.

– Treba joj dati nešto vremena. Ona je tek nedavno izabrana. Mi se ne suzdržavamo zato što smo slabi ili uplašeni, već ćutimo zato što nam je stalo do stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Stabilnost je ključna reč moje politike, podvukao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Ko je kriv što srpskim rekama plutaju fekalije, flaše i hemikalije?!

Naš premijer sada glumi cvećku, a kada je visoki funkcioner SNS-a i ministar u Vladi, Nebojša Stefanović, po naredbi ili predlogu Aleksandra Vučića, osuo paljbu po hrvatskoj predsednici, tada se nije govorilo o “dodatnom vremenu”.

– Želim da verujem da se radi samo o skandaloznoj izjavi i nadam da će ona (Grabar Kitarović) prestati da se bavi skandalima i da će početi nešto drugo da radi. Nadam se da je reč samo o skandaloznoj izjavi, a ne o politici Starčevića i Pavelića, rekao je ranije ministar Stefanović.

Nismo (sada) spremni da priznamo Kosovo, (ali kasnije možda)

Što se Kosova tiče, podsetio je, pokrenut je dijalog, Srbija je napravila mnoge kompromise kojima stanovništvo Srbije nije uvek zadovoljno, ali je to činjeno na najbolji mogući način, kako bi se život i bezbednost srpske manjine na Kosovu štitili, i Srbiji omogućio put u EU.

– Međutim, nismo spremni da Kosovo priznamo kako nezavisnu državu. Nadam se da Brisel ne očekuje samo ustupke od Srbije, naglasio je Vučić dodajući da nije mišljenja da je Kosovo de fakto nezavisno.

Da li primećujete razliku u Vučićevim izjavama domaćim i inostranim medijima? U Srbiji kaže da “nikada nećemo priznati nezavisnosti Kosova”, u inostranstvu kaže da Srbije “nije spremna da prizna nezavisnost Kosova”, dakle, Vučić je priznati nezavisnosti Kosova onog trenutka kada bude spreman.

Zašto tako dvosmislenu izjavu nikada nije dao medijima u Srbiji?

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime