Presuda otkriva kako je gradonačelnik Leskovca napao bivšu suprugu

1
2791
Goran Cvetanović /Foto:printscreen(juznevesti.com)

Ni nedelju dana od kako je objavljeno da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osuđen jer je ženi pretio pištoljem, iz Osnovnog suda ne odgovaraju na zahteve da se presuda objavi, a Južne vesti imale su uvid u nepravosnažnu, odnosno presudu na koju je Cvetanović imao pravo žalbe i u kojoj se navodi da je pištoljem pretio smrću bivšoj ženi 1997. godfine.

“Je**m ti majku k***vinsku”, ja ću te ubiti”, aktuelni gradonačelnik Leskovca i funkcioner SNS Goran Cvetanović – Mesko viknuo je tada već bivšoj supruzi, kada joj je sa pištoljem u ruci ušao u stan. Nakon toga su, piše u presudi, usledile batine kudakom pištolja i cipelama, kao i opaljeni metak u blizni žrtvine glave. Međutim, za sada Cvetanović ne odgovora na pitanja u vezi sa ovim slučajem, a zvaničnog odgovora nema ni iz Suda.

5 meseci zatvora i 3.000 dinara trebalo je, prema nepravosnažnoj presudi Opštinskog suda, da Cvetanovića “koštaju” krivična dela izazivanje opšte opasnosti i lake telesne povrede koje je načinio 29. maja 1997. godine. Presuda u koju smo imali uvid je od dve godine kasnije, 1999.

Incident se, piše, dogodio u 2 sata posle ponoći, kada je Cvetanović video upaljena svetla u stanu svoje bivše supruge. Njihovo dete te noći je bilo kod Cvetanovića.

On je pokucao na vrata svoje bivše supruge, uskliknuo je da će je ubiti, udarivši je pištoljem u glavu.

R. C. je pala između vitrine i fotelje, a potom, kada je oštećena prišla s njegove (Cvetanovićeve) prednje strane i uhvatila ga za ruku, pokušavajući da oduzme pištolj koji je okrivljeni držao u ruci uperen u predelu njene glave, on je pritisnuo okidač i ispalio jedan metak u neposrednoj njenoj blizini – piše u presudi.

Da Vas podsetimo:  Zapošljavanje stranaca u Srbiji je sečivo pod grlom domaće radne snage

Sud je utvrdio da je nakon toga Cvetanović ženu gazio i šutirao cipelama. Zbog ovoga Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva da Cvetanović hitno podnese ostavku, ali se on danima ne oglašava.

Podsetimo, Cvetanović je gradonačelnik Leskovca od 2012. godine, a reizabran je 2016.

Bio je dugogodišnja perjanica Srpske radikalne stranke u Leskovcu, a kao njihov funkciner bio je i ministar bez portfelja u Saveznoj Vladi Momira Bulatovića.

Kako je od vlasnika mesare došao do imovine vredne više od pola milona evra, pročitajte – ovde.

S. Marković
Izvor: Južne vesti

1 KOMENTAR

 1. Slušaj kako ćućurličak ubavo poje:
  prrr…frrrr.cvrrr>-Biće opet laurat!?:(smeh)

  -Stranački SNS nepotizam, ili!?

  -ja tako razmišljam, možda nisam u pravu, da se okiti oktobarskom nagrtadom grada Leskovca, nakon zlata srpskih odbojkašica, u Turskoj, i sve je to lepo…

  -naime ja sam predložio, predsednika UG Poezija 016 gospodina Zorana Jovanovića, zbog samopregora, požrtvovanja, i svega što je učibnio, i čini za stara i iznemogla lica, u Domu Penzionera, u Leskovcu..I moje pismo koje sam poslao u opštinu, predloživši ga za oktobarsku nagradu, bilo je „kap u moru“…

  Kada sam mu rekao da ću ga predložiti, za oktobarsku nagradu, on je rekao skromno, nemoj, ja sam mali igrač, tu su veliki igrači…

  -Kao da je znao, ono jesu, evo vest sa Jugmedije, da je Vanja Udovičić, jedan od dobitnika, ovogodišnjih lauraeta Oktobarske nagrade grada Leskovca.

  Tu se već javljaju i neki šaljivi komentari, kako se on bori protiv verskih sekti!?

  -Skockane dame na žici preko puta hipermarketa Lidl u Leskovcu, nude, Bibliju, božju reč na žici:“trbuh je njihov bog, misle samo na zemaljsko, slava im je u sramoti“…-Citat iz Novog zaveta, ali da ja ne vadim citate, i zavodim, poput istih, tu je otac Miroslav, pri hramu Svete Trojice u Leskovcu, koji se zaista bori, protiv verskih sekti, svojom Biblijskom školom, i entuzijastičkim naporima, a svoju misionarsku delatnost, preko biltena, koji izlazi mesečno Blagovesnik, uputi neupućene, zalutale, pa su na predavanjima, koje su vodili sveštenici, predavači bil teolozi, a sa njima u publici, i zalutali protestanti, baptisti, itd.neko vreme.-

  Poslednji časopis, koji ima naučne radove je Bogoljublje, kaže mi.-I nije bilo mesta za poeziju.

  Napisao sam mu više se i ne sećam pesmu posvećenu Sv.Nektariju Eginskom :Živa tablico bogoljublja. Al dobro.-

  -Dobro da ne skrećem s teme, komentarišem šaljivo da će gradonačelnikov „čućurličak, štiglić, kome je kumovala ekipa emisije „Pljiž“ sa TV N1, Bićko, biti opet laureat, ovog puta za oktobarsku nagradu grada Leskovca, slušaj kako ćućurličak lepo peva:“prrr…frrr…cvrrr…-

  -Da samo podesetim ko je sve bio do sada laureat oktobarske nagrade grada Leskovca.

  -Prof.Mr.Borkica Milovanović, predsednica Književnog Kluba Glubočica, iz Leskovca,

  potom, Mija Muratović, Rom, davno, pevač šlager pesama, trenutno boravi i živi u Americi, održao je koncert za pamćenje sa svojim reperrtoarom evergrin pesama u Domu Penzionera u Leskovcu.

  Zatim, Miša Petronijević, pevač, čuvar tradicije, koji je dobio oktobarsku nagradu grada Leskovca, ali i ključ u emisiji Šljivik, kao čuvar tradicije.

  On je bio nezadovoljan jer je dobio samo pedeset hiljada dinara, za obeležavanje jubljeja svog rada i postojanja.Pisao je otvoreno pismo gradonačelniku.Prozvao malo gospođu dirigenticu Jelenu Cvetković –Crvenicu koja vodi dečji hor, i vodi decu širom Evrope, Češka, itd. kao,

  i Maju Cakić, stožer i stub, muzičkog festivala Ledamus,i drage dame su razvodnile diskusiju, a prašina koju je digao Miša Petronijević se slegla.-

  -Ovako na kraju mog izlaganja, mislim daje očigledno stranački SNS nepotizma, što se tiče oktobarskih nagrada, i kako gradonačelnik Dr.Goran Cvetanović kaže njegova je poslednja i amin.

  Mada je merilo , da neko dobire oktobarsku nagradu da uradi nešto za grad Leskovac, ne samo da završi neko sportski objekat, preko Ministarstva za sport, ovog puta Vanja Udovičić, mada i to nije malo…tu će stasati, neki zlatni rukometaši, košarkaši, odbojkaši, možda zlatini poput odbojkašica iz Turske!?

  I ne samo kao Aleksandar Vučić, što je počasni građanin Leskovca, zbog Turske fabrke Džinsi, Korejanske fabrike Jure, i groznice za fudbalskim stadionom Dubočica, po FIF-a standardima!?

  Mada nema malo ni članova SNS, u Leskovcu, pa što ne bi ni bio!?Mislim A.Vučić, počasni građanin!?

  Mada je opet bilo za neke, ne za sve. Jer gde bi pobogu zaposlili sve te članove!?

  -Postoji Memorandum, ali za neke ne, oni se zapošljavaju, i mimo toga, i to je javna tajna…

  A mene su dvaput odbili za posao čistača, zbog tog memoranduma, iako sam ekonomista za robni promet. Ali eto!…

  S poštovanjem

  za koreni.rs iz Leskovca

  Dušan Dojčinović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime