Pretnje urednici CINS-a: Bliži ti se kraj fuk*o

0
476
Glavna i odgovorna urednica CINS-a Milica Šarić / Foto: YouTube screenshot

Krivična prijava zbog pretnje na Tviteru glavnoj urednici CINS-a Milici Šarić upućena je kroz Radnu grupu za bezbednost novinara Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Istom tužilaštvu je podneta i krivična prijava zbog pretnje redakciji CINS-a na Fejsbuk nalogu.

Kao odgovor na tvit Milici Šarić je 2. decembra ove godine sa Tviter naloga @Ivanbgd2 nepoznata osoba napisala ,,Fukaro plaćenička …..bliži ti se kraj fukso!!!!!“

Zbog toga je pravnik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje učestvuje u radu Radne grupe za bezbednost novinara, podneo krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Kako se u prijavi navodi, Milica Šaric smatra da je povod za pretnje njen celokupni istraživački novinarski rad.

Osoba iza navedenog profila se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti ili drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Istog dana kada je prećeno Milici Šarić, redakcija Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je dobila pretnju na društvenoj mreži Fejsbuk sa naloga martinajurjevic.10. Osoba iza ovog naloga je poslala poruku: ,,Prestanite opovrgavati istinu koju gosp. Nikola Sandulović priča. Soroševi plaćenici, stići će vas pravda i to jako brzo! Ima nas dosta budnih!“

Pretnja koja je upućena CINS-u preko Fejsbuka; foto: CINS

Zbog ove pretnje je takođe podneta krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Da Vas podsetimo:  Vladavina laži

Jovana Radivojević
Izvor: CINS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime