Preukusni kolač sa dva fila: Lako se sprema i ne peče se, a krem se topi u ustima

0
171

Ako vam se prijelo nešto slatko, bez upotrebe rerne napravite ovaj ukusan kolač sa dva fila.

Sastojci:

Za koru:

300 g keksa

100 ml mleka

70 g putera

30 g neskvika

Za fil:

600 ml slatke pavlake

400 g maskarpone sira

100 g šećera u prahu

200 g nutele

5 ml ekstrakta vanile

Za glazuru:

Pročitajte i  Jovanovićka ili Jovanovićeva? Pravila o ženskim prezimenima u Srbiji

200 g tamne čokolade

150 ml toplog mleka

Priprema:

U blenderu sameljite keks. U mleveni keks dodajte rastopljeni puter, neskvik i mleko, pa promešajte. U pleh dimenzija 34×34 cm sipajte dobijenu smesu i lepo rasporedite. Stavite u frižider na pola sata.

Umutite slatku pavlaku, a u maskarpone sir dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa umutite. Maskarpone pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom, pa sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela i u jedan deo dodajte nutelu, pa dobro sjedinite.

Pročitajte i  Krstovdan: Praznik posvećen krštenju prvih hrišćana, ali i sećanju na velike mučenike i stradalnike svetog Teona i svetog Teopemta

Pročitajte i: Kiš loren sa slaninom i kačkavaljem

Na ohlađenu koru sipajte prvo beli fil, pa fil sa nutelom. Oba fila lepo razmažite. Ostavite u frižideru pola sata.

Za glazuru pomešajte toplo mleko i čokoladu, pa kada se istopi prelijte kolač.

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime