Preuzeta kontrola nad aerodromima Luganska i Donjecka

0
836

donj_aer_2

Zajednička informativna agencija DNR i LNR– Novorosija – objavila je noćas da su njihove armije uspele da ovladaju aerodromima Donjecka i Luganska.

Pozivajući se na Ivana Prihodka, predsednika Vorošilovske opštine glavnog grada DNR, agencija je saopštila da je aerodrom Donjecka „očišćen od ukrajinskih vojnika”.

Prihodko je još dodao: „Aerodrom je pao! Ovo je pravi praznik!”

Tri sata ranije, Novorosija je javila – a agencija ITAR-TASS prenela – da je na aerodromu Donjecka izbio veliki požar. Uz napomenu: „Zasad nije jasno šta je sa pripadnicima ukrajinske kaznene ekspedicije koji ga drže”.

Agencija je ubrzo potom, pozvavši se na izveštača ruske televizije LifeNews, objavila da je pruzeta kontrola i nad luganskim aerodromom koji je zbog ratnih dejstava zatvoren još od maja.

Prethodno je vojni vrh LNR saopštio da su artiljerijom sa teritorije aerodroma bili oterani pripadnici bataljona „Ajdar” i strani plaćenici.

Po različitim procenama, na luganskom aerodromu je bilo do 2.000 pripadnika ukrajinske nacionalne garde sa svim potrebnim naoružanjem i ratnom tehnikom.

fakti.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime