Prevrnuta torta od jabuka: Stara dobra poslastica koju mnogi pamte i prave

0
277
Foto: printscreen

Ukus koji ćete obožavati!

Biskvit:

3 žumanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
korica limuna
3 belanca

Karamel:

1 dl ulja
80 g šećera
sok od pola limuna
50 g mlevenih oraha
4-5 kiselkastih jabuka
rum

Nadev:

Oko 4 velike kašike tučenog slatkog šlaga
oko 3 velike kašike kondenzovanog mleka
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.

U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.

Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.

Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite tučenim slatkim šlagom.

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime