Preživeti izbore

0
1167

Ovdašnji političari odavno igraju na kartu kratkog pamćenja biračkog tela koje se, u kombinaciji sa medijskim ofanzivama, pokazalo kao dobitna kombinacija pred svake izbore.

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS / Radovi na Brankovom mostu

Dok se u Beogradu, nešto manje od pola godine pred izbore, probijamo od jedne do druge tačke postavljajući pitanja ko je i kako smislio da istovremeno zatvori neke od ključnih saobraćajnica u gradu, kreatori ubrzane rekonstrukcije razmišljaju kako će kapitalizovati naš stres, nerve, izgubljeno vreme…

Na pitanja zašto su gradilišta poluprazna, zbog čega mašine u sred dana stoje kao eksponati, kako to muzička fontana nije stigla da odsvira ni jedno celo leto, gradski oci nam spokojno poručuju da će sve biti završeno u roku, da je potrebno samo malo strpljenja i da gužve nisu onakve kakve nam se čine.

I tačno, ovo mučenje probijanja kroz grad će proći, svi zajedno ćemo odahnuti, zaboraviti na pitanja koja sad postavljamo, srećni što smo preživeli još jednu predizbornu kozmetiku koja ni na koji način neće život u Beogradu učiniti boljim i kvalitetnijim. Jer milionski grad koji u XXI veku nema obilaznicu i metro neće biti bolje mesto za život zahvaljujući višemetarskom jarbolima, panoramskom točkovima, gondolama, muzičkim fontanama i sa dve tri novoušminkane saobraćanice.

Ali kao i u svemu drugom, tako će i u ovom slučaju izostati suštinska pitanja i problemi, a predizborna kampanja će nam kao i sve prethodne doneti lepo upakovano jedno veliko ništa. Naravno, ne samo u Beogradu. Glavni grad je tek slika zemlje u kojoj živimo.

insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime