Priča o Zoološkom vrt je medijski trik za skretanje pažnje sa većih problema u gradu

0
76

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović ocenio je da je tema o premeštanju Zoološkog vrta na Adu Ciganliju, pre izrade novog Generalnog plana „medijski trik“ za skretanje pažnje sa većih problema. Poslanik Đorđe Miketić je sličnog stava.

Ada Ciganlija. Foto: Srđan Ilić

„Nova gradska vlast je kao ključne zadatke u prvoj godini svoga mandata navela završetak nove autobuske stanice, izgradnju gasne stanice za autobuse i bolji sistem naplate karata u gradskom prevozu. Od svega toga za sada nema ništa“, rekao je Jovanović u saopštenju.

Rastu cene svih komunalnih usluga, a priča se o Zoološkom vrtu čija nova lokacija neće biti realizovana u naredne dve godine, dodao je on.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je ranije da će Zoološki vrt izmestiti na Adu Safari, jer je taj deo pogodan za životinje, a u blizini je centra grada.

Đorđe Miketić: Ideja oko zoo vrta – Šapićev spin

Poslanik koalicije Zajedno-Moramo Đorđe Miketić ocenio je danas da je čitava ideja „igranke“ gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića oko zoološkog vrta pokušaj „spina“, jer mu je neophodna tema koja će podeliti javnost da se više mediji i građani ne bi bavili njegovim stalnim kršenjem zakona, saopštila je danas stranka Zajedno.

Miketić je, u pisanoj izjavi, istakao da Šapić to radi da skrene pažnju sa divlje gradnje svoje kuće u Beogradu, neprijavljene imovine Agenciji za sprečavenje korupcije, protivustavnog zadržavanja odborničke funkcije dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, lažnog doktorata koji je „odbranio na univerzitetu na mladenovačkoj njivi“, brojnim koruptivnim šemama sa vaučerima i karticama i slično. On je ukazao da je Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo postupak pokretanja zaštite prirodnog područja treće kategorije, kao Predeo izuzetnih odlika „Ada Ciganlija”, i da to obuhvata i Savsko jezero i sa njime povezano taložno jezero (taložnik), sa njihovim obalnim zonama, uključujući i nasipe koji Adu povezuju sa obalom, kao i Čukarički rukavac sa obalnom zonom gde se uliva Topčiderska reka. Skandal je da Šapić ovo nije znao, što smo se lično uverili na njegovoj konferenciji za novinare, iako je rekao da je ova lokacija pažljivo izabrana, konstatovao je Miketić.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime