Izvršitelji – otvoreno pljačkanje građana Srbije

4
8317

Prijatelj sa fejsbuka mi je prosledio sledeću fotografiju na kojoj se vidi da izvršitelj Isidora Ranković fakturiše EPS-u iznos od 68.410.776,96 din. za „Troškovi izvršnog poverioca po predmetima iz specifikacije“, količina 14275 (predmeta)!!! Takođe, u dodatnoj poruci, prijatelj me moli da izvršim analizu predatih godišnjih obračuna poslovanja za pomenutog izvršitelja.

unnamed

Izvor podaka:  AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE!

ISIDORA RANKOVIĆ PR JAVNI IZVRŠITELj BEOGRAD

Matični broj: 62845210

Adresa: Maksima Gorkog 73, Beograd (Vračar) PIB: 107582972

U  2013.g. gospođa IZVRŠITELj je prihodovala 53,6 miliona dinara, posle pokrivanja svih  troškova iskazana je dobit – zarada od  29 MILIONA DINARA!

U 2014. g. gospođa IZVRŠITELj ostvarila je prihod od 90,7  MILIONA DINARA (u ovaj iznos  ušla je  faktura sa fotografije), dobit posle pokrivanja svih troškova iskazana je  u visini od 36,9 MILIONA DINARA!

Preduzetnicima kategorija DOBIT  ima značenje OSTVARENE ZARADE U TEKUĆOJ GODINI.

Da bi bilo razumljivije, kako su preko 50% isplaćenih neto zarada  u privatnom sektoru u visini od 200 evra, znanje gospođe IZVRŠITELjA vredi kao i rad   150 „prosečnih“ radnika, može se reći i kao radnika  zaposlenih u Juri ili nekoj sličnoj firmi koju drže strani investitori!

„Sigurno je visoke škole završila“, napisa neko na fejsbuku.

Narode, glasali ste za ovakav sistem?

U 2015.g. ista gospođa prihodovala  je  47 miliona dinara, po pokrivanju troškova poslovanja za  ZARADU je ostalo SAMO 16,9 MILIONA dinara!!!

Sličan prihod je zabeležen i u  2016.G. fakturisano je  48,8 miliona dinara, po pokrivanju značajno uvećanih troškova poslovanja za zaradu je ostalo  17,3 miliona dinara!

Da rezimiramo: za četiri godine gospođa IZVRŠITELj ostvarila je prihod u visini od 240 miliona dinara, prosečno godišnje 60 miliona dinara. Za isti period za zaradu je ostalo 100 miliona dinara, prosečno godišnje 25 miliona dinara.

Da Vas podsetimo:  Lažna istraživanja - predizborna ekspanzija

Sve ukupno za analizirani period prikazani su ukupni troškovi u visini od 140 miliona dinara, prosečno godišnje po 35 miliona dinara. Poznajući rad preduzetničkih kancelarija, vrlo teško je dostići ovako visok nivo troškova. Da bi se smanjila dobit, preduzetnici često koriste fiktivne usluge raznih paušalno oporezivih obveznika (advokata, veštaka raznih struka, taksista i dr.).  Ne sumnjajući u tačnost predatih podataka od strane naše IZVRŠITELjKE, da imam uticaja u Poreskoj upravi Srbije naručio bih kontrolu poslovanja za period 2013.-2016.g. Takođe bih izvršio i proveru godišnje prijave na dohodak građana, da se utvrdi da li je ta prijava uopšte podnošena, činjenično je morala biti po prikazanim rezultatima.

Sve prethodno napisano izgleda neverovatno da se dešava u zemlji Srbiji! „Analizirana“ GOSPOĐA nije jedina…..

A KOLIKO tek IMA OVAKVIH IZVRŠITELjA?  Ko zna koliko je sličnih faktura EPS platio do sada? A gde su druga javna preduzeća?

Da li možemo opisani način rada u prethodnom delu teksta nazvati SISTEMSKO ISISAVANjE NOVCA IZ JAVNIH PREDUZEĆA?

Sigurno da možemo!

Šta se još da zaključiti: EPS je najbolji poligon za vežbanje isisavanja novca!

Svakodnevno u štampi imamo tekstove iz kojih saznajemo da „neko“ kupuje ugalj po ceni od 2500 dinara a (pre)prodaje ga po ceni većoj od 6 hiljada dinara. Saznajemo i da neki navijači dobijaju milionske poslove a softverske kuće naplaćuju poslove koje nisu završile. Saznali smo i da je u prethodne  dve godine iz mreže nestala  četvrtina proizvedene struje, vredne neverovatnih 2,7 mlrd. evra!

I to nikome u državi ne smeta! Svi ćute!

Što je najgore: i narod ćuti.

Primirio se!

Da imamo Miloša Obrenovića verovatno bi bilo „popuštaj“, ovako, samo možemo očekivati još veće „isisavanje“ novca iz javnog sektora.

Da Vas podsetimo:  ONA DEČIJA, PONEKAD DETINjASTA, ISKONSKA: Priča o Rajku sa Golije, ili, ako išta spasi svet, spasiće ga dobri ljudi!

Dokle više….

Dragan Radović

Dragan Radović

4 KOMENTARA

  1. Ta ista je sad mojoj firmi dala resenje da joj predaju 2/3 moje plate koja NE prelazi prosek, i stavila „osnovni“ dug prema banci (a koji je bio oko 100k dinara, zbog kredita koji digoh u nadi da cu da otpocnem fotografski biznis) skoro 300k dinara. I ja nemam mogucnost zalbe na to resenje.

  2. U toku je pljacka Zeleznica Srbije, izvrsiteljka Isidora Rankovic, inace izuzetno ruzna zena, koju je pored fizicke rugobe unakazila pohlepa, uz pomoc advokata Srdjana Aleksica iz Nisa, koji sastavlja tuzbe od nazovi ostecenih radnika kojima se obicno nije platio prekovremeni rad, prinudno senaplacuje od Zeleznica Srbije takozvane dugove.

  3. Drzava u rasulu , pljacka gde ko stigne.Kada dodje pravo vreme ni oni (izvrsitelji) niti ce biti obavesteni niti ce ko da trazi ikakvo opravdanje od njih.

  4. Cak i da prihvatimo izvrsitelje, mene zanima po kom osnovu ili zakonu mogu danoduu dve trecine penzije konkretno zbog duga prema infostanu a da prethodno nisu poslali nikakvo resenje ili obavestenje sa pravnim lekom o zalbi ili mozda zalba nije dozvoljena ili ne zadrzava izvrsenje? Kako je to moguce, drugo obratio sam se nadleznom infostanu i oni tvrde da niti su utuzili niti im je jasno odakle njima podaci o dugu

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime