Prijava protiv Vučića Agenciji za borbu protiv korupcije

0
897

agencija-za-borbu-protiv-korupcije-prijava-protiv-vucica-1Agenciji za borbu protiv korupcije podneo sam 25. oktobra 2016. prijavu protiv Aleksandra Vučića. Tekst predstavke:

Potrebno je da mi u skladu sa čl. 15 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, u pismenoj formi, na e mail adresu dostavite (overenu i potpisanu) informaciju o sledećem:

Da li je predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić u izveštaju o imovini Agenciji za borbu protiv korupcije naveo da ima depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu? Na konferenciji za medije 24. oktobra 2016. godine, premijer Vučić je izjavio: „Nađu li mi 50 evra, a ne pola milijarde, jer ja ne znam ni šta je to, sem kad razgovaram o budžetu, 50 evra mi nađu, u bilo kojoj švajcarskoj, austrijskoj, nemačkoj, bilo kojoj banci na svetu, sem one male ušteđevine koju sam redovno prijavio našoj Agenciji, ne samo da ću da odem, nego mogu da uradim šta god hoće…“ Uvidom u Registar funkcionera i Registar imovine utvrđeno je da je Aleksandar Vučić podneo šest izveštaja Agenciji za borbu protiv korupcije, od 29. juna 2012. do 19. avgusta 2016, a da je u svakom naveo da nema nikakve štedne uloge u bankama.

Ukoliko premijer Aleksandar Vučić u izveštaju o imovini i prihodima nije dao tačne podatke, pošto javno tvrdi suprotno od onoga što se navodi u Registru, da li će Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuti postupak protiv njega, te da li će ovu informaciju tretirati kao predstavku protiv Aleksandra Vučića?

vucic-imovina

Čekam odgovor, s nadom da će i Agencija konstatovati da je Vučić po ko zna koji put uhvaćen u laži.

Predrag POPOVIĆ / predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime