Prijava protiv Vučića zbog nenošenja maske

0
515
Aleksandar Vučić / Foto: PrintScreen/Instagram

Omladina Narodne stranke je poslala obaveštenje MUP-u o počinjenom prekršaju i podnela prekršajnu prijavu protiv predsednika Srbije i studenta Visoke sportske škole Aleksandra Vučića zbog kršenja epidemioloških mera koje su doneli Republički krizni štab i Vlada Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je na svečanom prijemu brucoša bio bez maske „čime je doveo u neposrednu opasnost sve prisutne u prostoriji“.

– Naročito je problematično što se na slikama koje je lično on postavio, vidi da je on jedini bez maske, kao i da njegova asistentkinja Suzana Vasiljević, koja nije student ove škole, nepropisno nosi masku – navodi se u saopštenju.

Petar Mitov „čestitao je brucošu Vučiću na otpočinjanju studija i poželeo mu da se drži dalje od huligana koji uništavaju sport“.

– U momentu kada se najavljuje novi talas epidemije i zaoštravanje mera, a epidemiolozi nas upozoravaju na opasnost, takvo ponašanje jedne osobe u prostoriji od 30 ljudi je potpuno neodgovorno – rekao je Mitov.

Mitov je pozvao nadležne državne organe da po hitnom postupku procesuiraju „brucoša i delinkventa Vučića“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime