Prijem za srpske „prijatelje“ u Prizrenu

0
880

Uzurpatorska uprava eparhije raško-prizrenske organizovala je u Prizrenu novogodišnji prijem za sve srpske „prijatelje“

бискуп-тео-шиптар-цео2

Uzurpatorska uprava eparhije raško-prizrenske organizovala je u Prizrenu novogodišnji prijem za predstavnike verskih zajednica, javnog i političkog života na Kosovu, međunarodne zvaničnike. Sa skupa upućene poruke mira.

U obraćanju prisutnima u episkopskom domu u Prizrenu, domaćin uzurpator episkop raško-prizrenski Teodosije uputio je poruke mira i pozvao na suživot sa svima.

“Mirotvorstvo ne sme da bude samo na rečima već, pre svega, na delu i poštovanju drugoga bez obzira u kom je narodu rođen i kojim jezikom govori, jer to niko od nas nije mogao izabrati. Svaki čovek je neponovljiva ličnost i zaslužuje poštovanje i ljubav jer Bog nas je takvim stvorio”, poručio je vladika Teodosije.

Posle tri meseca odsustva zbog zdravstvenih problema, na Kosovo se vratio specijalni predstavnik EU Samuel Žbogar. U novoj godini građanima je poželeo najpre dobro zdravlje.

“Moja poruka bi bila da želim zdravlje svima. Inače, mislim da će ovo biti teška godina sa puno izazova za Evropsku Uniju, Evropu i Kosovo. Mislim da ima puno toga što možemo da uradimo zajedno i drago mi je što je vlada kao svoj prioritet stavila ekonomski razvoj”, rekao je Žbogar.

Novu godinu po Julijanskom kalendaru pravoslavnim vernicima čestitao je i šef britanske kancelarije na Kosovu Jan Klif.

“Želim svim pripadnicima srpske zajednice na Kosovu srećnu Novu godinu, i sve najbolje u 2015. godini. Ja se nadam da će biti ekonomskog razvoja za sve građane Kosova i Evrope”, kazao je Klif.

2015-01-15_055601

Među okupljenima u Prizrenu bili su i predstavnici Srba u tkzv. kosovskim institucijama. Branimir Stojanović je rekao da iz Vlade u Prištini nije bilo zahteva za smenu Aleksandra Jablanovića sa mesta tkzv. ministra za povratak zbog navodne izjave o protestu u Đakovici na Badnji dan. Stojanović je poručio da je važno očuvati mir i stabilnost.

Da Vas podsetimo:  Čedomir Antić: Kandidat naroda

“Vreme je da se smire strasti. Prosto su neki pokušali da zloupotrebe celu tu temu. Nije dobro kada neko pokušava da zaradi jeftine političke poene igrajući se odnosima između Srba i Albanaca i vreme je da se spuste tenzije”, poručio je Stojanović.

U zgradi Episkopije u Prizrenu okupio se veliki broj zvanica, među kojima su bili verski poglavari, predstavnici tkzv. Vlade Kosova, među kojima je bio i tkzv. premijer Isa Mustafa, predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu, novinari.

Srbi na okup /Radio KiM

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime