Prikrivanje kapitulacije u Briselu

0
931

Djordje-vukadinovic111„Čitavo ovo junačenje oko „hrabrog odbijanja da uvedemo sankcije Rusiji zbog Krima“, o čemu bruje tabloidi i režimski mediji, jeste samo još jedno prenemaganje aktuelne vlasti koja time prikriva činjenicu da je tokom ove poslednje briselske runde još jednom sramno kapitulirala prede Tačijem i prihvatila nepovoljno rešenje u oblasti sudstva, kojim se srpskim opštinama na severu priključuju i Južna Mitrovica, Srbica i Vučitrn – što je srpska strana ranije kategorički odbijala. Sada, međutim, o tome niko ne govori“, izjavio je gostujući u emisiji Sučeljavanja na RTV politički analitičar i urednik NSPM Đorđe Vukadinović.

Govoreći o razlozima zbog kojih Aleksandar Vučić, uprkos apsolutnoj većini koju poseduje u parlamentu, poziva na pravljenje šire koalicije, Vukadinović je rekao da za to verovatno ima više razloga. „Pre svega, on tako praktično eliminiše opoziciju, to jest, na minimum svodi broj onih koji bi mogli da ga kritikuju u parlamentu. Sem toga, pogotovo sa Dačićem i SPS-om, dobija idealnog kandidata za neku buduću „rekonstrukciju“, plus nekoga na koga će se moći pozvati kao na alibi i krivca ukoliko stvari ne pođu dobro.“

Iako je formalno druga parlamentarna snaga, za razliku od prošlih izbora kada je bio treći, od Dačića i SPS-a danas doslovno ništa ne zavisi“, rekao je Vukadinović i dodao da očekuje održavanje i pokrajinskih i lokalnih novosadskih izbora u toku ove godine.

Đorđe Vukadinović

(NSPM)

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime