Primitivno ponižavanje mađarskog premijera u Rigi

0
937

Eto, i ovo je ta „civilizovana“ Evropa ka kojoj mi lakomisleno i bezglavo težimo. Sam Bog zna kako se mađarski premijer osećao u tim trenucima, dok ga je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker nazivao „diktatorom“ i šamarao, a ostali mu se podsmevali kao nekoj seoskoj ludi.

Ipak, verujemo da im Viktor Orban ovo nikako neće ni zaboraviti ni oprostiti. Orban je ponosni mađarski nacionalista i videćemo da li će i kako će u budućnosti reagovati na ovakvo lično poniženje i poniženje njegove zemlje Mađarske.

Mada, kad bolje razmislimo, nije isključeno da je EU nečim pripretila Orbanu (ucenila ga), a ovo im je, možda, bila prilika da pokažu drugim „liderima“ u toj megadržavi šta ih čeka ukoliko se ne budu ponašali onako kako se to od njih unutar te strogo kontrolisane „zajednice“ očekuje.

Ako pažljivije pogledamo ovaj kratak video snimak, videćemo da je čitav ovaj „performans“ unapred smišljen i da tu nema ničega spontanog. Isplanirano je da se Orban najpre verbalno uvredi rečima, „Dolazi diktator“ i direktnim Junkerovim oslovljavanjem, „Dikatatore!“, a potom i šamarom, koji će, pretpostavljamo, strašno odjeknuti u svakom mađarskom uhu, kao i u uhu svakog čoveka koji drži do svoje i tuđe časti i obraza. O smejanju i podmuklom guranju Orbana, kao da je ovaj mentalno retardiran, nije potrebno trošiti reči, jer sve je više nego jasno.

Konačno, ako Mađarska ima ovakav „ugled“ u EU, tada možemo samo zamisliti kako gospodari EU gledaju na Srbiju.

D.G.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime