PRISTAO PA POBEGAO: Vučiću, zašto kum Petrović još uvek nije ispitan na poligrafu?

0
918

2015-10-08_055041Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovarao sa potpredsednicom vlade Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito u vezi sa izgradnjom vetroparka, ali da ne želi da govori o tome.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, poručio i da će neko morati da odgovara zbog te afere.

– Razgovarao sam s njom, ali nikada ne pričam o razgovorima u četiri oka. Siguran sam da će mnogi drugi govoriti i prepričavati, ali ja neću, jer sa mnom ljudi iz celog sveta razgovaraju, ali ja ne prepričavam razgovore u četiri oka, rekao je Vučić.

Ako neko mora da odgovara zbog afera to je onda Aleksandar Vučić jer je on prvi na TV “Pink” izneo šokantne optužbe da je jedna američka firma reketirala državu Srbiju. To svi zaboravljaju.

Za pitanje koje mu je uputio ranije ministar Aleksandar Vulin – dokle će u vladi da trpi ministarku Kori Udovički – Vučić je rekao da je normalno pitanje, odnosno da je normalno da se čuje i takvo mišljenje.

– To je nešto što je normalno u demokratskom društvu – danas ste predsednik vlade, sutra niste, danas ste ministar, sutra niste, danas ste političar, sutra niste. Ne vidim šta je tu problem, rekao je Vučić i istakao da je ipak najvažnije da se u toj aferi razjasniti sve do kraja.

– Neko je nešto fabrikovao da bi napravio drugu vrstu afere. I jedno i drugo mora da se razjasni – ili je neko tražio pare ili nije. Ako je tražio, mora u zatvor, makar to bio ja. Ili ako nije, onda zbog uznemiravanja javnosti mora da neko odgovara pred licem pravde, poručio je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Vučić ljut na Zoranu Mihajlović i sprema obračun: Zorana osniva stranku?

Prvo je potrebno da se razjasno na osnovu kojih činjenica je Vučić izneo tvrdnje da jedna američka firma reketira Srbiju. Opet, niko se ne bavi Vučićevim rečima i optužbama!

Jer, kako je primetio, smešno je da svi optuženi idu na detektor laži, a da oni koji su optuživali ne žele to da učine.

– Pametnom je sve jasno, ali ne želim da zaključujem u ime državnih organa. Oni će doneti odluke, zaključio je Vučić.

Zašto Nikola Petrović već nije bio na detektoru laži kada je pristao? Zbog čega se čeka druga strana da ode na detektor laži? Ako je Petrović već pristao, zbog čega policija do sada nije organizovala poligrafsko ispitivanje? Policija ga čak nije ni pozvala na razgovor.

I Vučić je pristao na detektor laži. Zbog čega se još uvek čeka?

Vučić koristi činjenicu što je urednik Telepromptera odbio poligraf, jer nije želeo da otkrije svoj izvor, kako bi skrenuo pažnju s činjenice da Nikola Petrović još uvek nije otišao na poligrafsko testiranje.

Štaviše, Petrović je pristao da poligrafsko testiranje bude sprovedeno pred kamerama.

Možda bi ispitivač mogao Petroviću da postavi i nekoliko pitanja o hidroelektranama koje se nalaze u njegovom vlasništvu.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime