Priznaćemo, nećemo, priznaćemo…

3
1076
Ranko Pivljanin / Foto: YouTube Screenshot(N1)

Ima onaj vic u kome se njih dvoje nadgornjavaju, pa on nju pita da li bi sa njim spavala za deset evra a ona ga s indignacijom odbije; kad je pomenuo sto evra, ona opet. Već na pomen petsto evra, ona zaćuti, razmišlja, on predlaže konkretizaciju a ona će „Za šta vi mene smatrate?“. On: „To šta ste smo utvrdili, sad samo pregovaramo o ceni!“

Galimatijas oko Kosova i Metohije upravo ulazi u fazu tih završnih pregovora iz pomenutog vica s tim što ponude akterima našeg političkog kurvarluka idu obrnutim redom. Mi smo u toj nesrećnoj i pogrešnoj trgovini uspeli da maksimalno oborimo sopstvenu cenu i sad pred svršenim činom već goli, poniženi i bačeni na krevet, pokušavamo nešto da izvučemo. Ne biva.

O tome je trebalo misliti još onda kad su ovdašnji politički ignoranti, maksimalisti bez pokrića i „vizionari“ s pogledom koji seže do vrha sopstvenog nosa, jedno od najbitnijih nacionalnih i državnih pitanja pretvorili u robu za tezgu pančevačkog buvljaka i krenuli u šibicarsku trgovinu gde joj nije mesto.

I nije to ni ovih sedam Vučićevih godina – oni su samo logična završnica kontinuiteta teških promašaja – ni decenija i kusur demokratskih eksperimenata kad smo na takozvane pregovaračke stolove rasprostrli stoljnjak sa mapom svoje južne pokrajine. Rodno mesto – da ne idemo u dalju prošlost pogrešnih pristupa kosovskom pitanju od strane komunističkih vlasti – locirano je u vreme jednog od njihovih najgorih đaka, partijskog apartčika i političkog avanturise koji je Kosovo (zlo)upotrebio za cementiranje svoje vlasti i ličnog kulta. Slobodan Milošević je sa tela umirućeg Kosova crpeo krv za oživljavanje i trajanje sopstvenog mita, uz obilatu pomoć neodgovorne svetine ophrvane neutemeljenom megalomanijom i snatrenjima koja je okolo tumarala sa mitinga na miting sa njegovim fotografijama u rukama i na šoferšajbnama, onda i na tenkovima koji su se, na kraju zajedno sa ratom vratili u naše dvorište uz vazdušnu pratnju NATO pakta, naše mrtve ljude i razrušenu zemlju.

Da Vas podsetimo:  Oslobodite Vučića!

Deo te svetine sada, što voljno što nevoljno, opet koldari Srbijom sa slikama i transparentima novog vođe koji, za razliku od njegovog prethodnika samo ima još više vlasti ali mnogo manje mogućnosti i izbora. I kome takođe opstanak na vlasti, njegov jedini autentični politički program i cilj, opet zavisi od tog istog Kosova, s tim što je ono, u međuvremenu, toliko izbagatelisano da mu može biti samo omča na vratu, dok je Miloševiću bio solidan rezervoar prašine koju je narodu, pa i svetu, bacao u oči.

Tako je Vučić od galame „nikad nećemo priznati“došao do nedovršene rečenice koju je, svesno ili nesvesno, izgovorio na konferenciji za štampu sa američkim kongresmenima: „Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova ukoliko ne dođe do…“. Ukoliko ne dođe do čega? Do čuvenog kompromisnog rešenja, eufemizma i alibija za nacionalni poraz i finale najsramnije i najpogrešnije trgovine koju su ovaj narod i ova država imali u novijoj istoriji. Sve je učinjeno da se i poslednjem Srbinu smuči kosovska priča, mnogima od nas – o svom ličnom jadu zabavljenim- ono više i ne znači ništa, sve je podešeno i majstorski odrađeno tako da se stvar predstavi kao odsecanje gangrenoznog tkiva radi spašavanja ostatka tela. Međutim, jedno je istorijski sporazum i pomirenje sa Albancima, neophodan i jednima i drugima, na kraju i licemernoj Evropi a drugo davanje miraza odbegloj mladoj.

Kipar gotovo nikad nije vodio pregovore o svom teritoriju okupiranom od strane Grčke. Bio je neki neuspeli pokušaj pod pokroviteljstvom bivšeg predsednika UN pokojnog Kofija Anana o reujedinjenju te dve jedinice ali je ostao na pokušaju. Kiparski državnici tim povodom nisu ulazili u trgovinu i cenkanje. Ali takozvanu Republiku Kipar je priznala samo Turska, a Kosovo većina evropskih zemalja i Amerika, reći će neki. Pa, šta? Mogu da ga priznaju i okolne galaksije, Kosovo može biti država samo ukoliko ga prizna Srbija. I to formalno, suštinski ni tada, jer ono prava država ni po čemu nije niti može biti. Država Albanaca je međunarodno priznata Albanija.

Da Vas podsetimo:  Moramo da razgovaramo o RTS-u

Uvek siledžija može da ti otme kuću ali ako mu je nisi prepisao, imaš neku šansu da je jednom vratiš. Ako je prodaš, nikad više.

Ranko Pivljanin
Izvor: iskra.co

3 KOMENTARA

 1. Poruka svim izdajnicima, kukavicama i huljama !!
  Kada počnete da napadate SLOBODANA MILOŠEVIĆA direktno, a indirektno Drzavu Srbiju tih vremena, da vam se nebi prikačili gore napisani atributi, budite KONKRETNI ,!!!!
  Primjer : Kralj Aleksandar Karadjordjević NIJE SMIO stvarati Drzavu Srba Hrvata Slovenaca , potom JUGOSLAVIU , prije nego što bi bila stvorena Drzava SRBA na prostoru gdje su vjaekovima zivjeli Srbi i ujedini ih u zajedničku Drzavu!!! Tek poslije toga……………… Tako bi se izbjegle većina srpskih stradanja…….i bila bi stvorena JAKA SRPSKA DRZAVA ,!
  Šta je to KONKRETNO Milošević pogriješio??? Da li je pogriješio što nije prihvatio sporazum iz Rambije???? Da li je pogriješio što se toliko dugo i uspješno borio protiv NATO.????? Da li je trebao odmah da “ prizna neovisno Kosovo“ ???? Da li se nedovoljno ili loše branio protiv NATO .?????
  Da li je on trebao da uništi domaće banke i on omogući „divlju privatizaciju“ !!tj pljačku ??
  ŠTA KONKRETNO.???? Kako su prošli oni koji su konkretno napadali Milošeica u HAGU .???? Sjetite se samo Mahmuta Bakalija,!!!! Poslije konkretnih optuzbi koji su bili totalan fiasko, i Haški tribunal je prešao na uopćene optuzbe, koje nemaju nikakvu pravnu niti ikakvu tezinu!!! Priljepiti sve krivice Srbiji za ratove i raspad bivše Drzave se upravo čini preko Miloševica!! Da li su neki toliko glupi da to ne razumiju, ili su pokvareni i zlonamjerni!!! Primjecujete li kako su optuzbe prema Tadicu i Vučiću KONKRETNE.??? ( Neostvarenje R1244, Kumanovskog sporazume, izmještanje pregovora iz ONU u E U, dopustanje stvaranja granica sa maticom, Nikakvo reagiranje na proglašenje nezavisnosti, gašenje drzavnosti Srbije na KiM, Briselski Sporazumu kao tajna….. neostvarivanje ZAJEDNICE SRPSKIH OPCINA……….) ….VRLO KONKRETNE PRIMJEDBE,!!!
  Koje konkretne primjedbe se stavljaju na teret Miloševiću ???????
  Za šta mozete reći “ napravio je ovo…….a trebao je ono…….???
  SRAM VAS BILO !!!!

  • Pa moraju nekog da razapnu inace, nema donacija, nema para za razno razne NVO.
   Svi koji optuzuju Milosevica kopaju sebi jamu jer o Milosevicu mogu reci svasta, mrtav covek ne moze da se brani.
   Sama cinjenica kako je prevratom zbacen sa vlasti iako je na izborima pobedio (to znam iz vise izvora, inace bi opozicija DOS sacuvali glasacki materijal, a znali su da su gubitnici zato su palili skupstinu i dokaze), kako je hapsen, kako je kao lopov odveden u Hag, govori u korist Miloseviceve nevinosti po mnogim tackama optuzbi.
   Sto je Milosevic branio zivotom njegovi naslednici poklonise dzaba.
   Sustina svih napada na Mlosevica jeste da se unisti srpska drzava, da se rakomada. Svi imaju pravo na nacionalnu drzavu sem americkih Inijanaca i Srba. I to je sustina svih nevolja i taj problem ce da traje dok postoji Nemacka ovakva i ovolika. Srpski problemi ce nestati kad nestane Nemacke ovako velike i ujedinjene.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime