Problem može da reši samo Vučić?

1
2834

Bivši član Gradskog veća Grada Leskovca, Saša Pešić, obratio se danas Prvom potpredsedniku Vlade Srbije, Aleksandru Vučiću, i zatražio od njega da se aktivno uključi u rešavanje problema sa kojima se suočava kompanija “Jeanci”. On je Vučiću uputio otvoreno pismo, koje Leskovačke vesti prenose u celini.

(Napomena: Naziv firme „Jeanci“ verovatno se odnosi na prizvodnju džinsa – „Džins“ – Jeans Istanbul)


Dzinsi-1Poštovani potpredsedniče Vlade RS,

koristim ovaj vid obraćanja kao poslednju meru, s obzirom da se danas, nažalost, problemi u našoj zemlji mogu rešavati jedino ako se u njihovo rešavanje lično Vi uključite. Problem povodom kojeg Vam se obraćam tiče se opstanka radnih mesta u Leskovcu i spada u ona pitanja oko kojih mora postojati društveni konsenzus, bez obzira na razlike u političkim stavovima.

U Leskovcu je pre nepune tri godine krenula sa radom jedna od nekoliko velikih investicija, turska kompanija Jeanci, koja je za kratko vreme postala jedan od najpoželjnijih poslodavaca u našem gradu. To je kompanija koja na najbolji način komunicira sa građanima i podstiče razvoj celokupne lokalne zajednice, s obzirom na visinu sredstava koja uplaćuje u gradski i republički budžet, kao i 330 plata za stalno zaposlene radnike.

Koliko je uprava ove kompanije ozbiljno shvatila investiciju, pokazuje činjenica da su kupili jednu napuštenu halu bivše fabrike Srbolek, kao i da su zakupili još jednu proizvodnu halu na 6 god i u njoj se već otvaraju nova radna mesta.

Danas njihov problem leži u činjenici da već šest meseci čekaju lokacijsku dozvolu za objekat u konstrukciji, u kome bi još 400 Leskovčana pronašlo posao već do kraja januara sledeće godine. Po njihovim rečima, nemogućnost da zatvore proizvodni proces do sredine januara, dovešće do zatvaranja firme. Podsetiću vas da ova firma ima pogone i u Novom Pazaru i dodati da u Jeanci-ju već razmišljaju o preseljenju čitave proizvodnje tamo.

Da Vas podsetimo:  Licemeri svih zemalja, ujedinite se!

Izgovor koji imaju gradske vlasti za ovakvo odugovlačenje sa izdavanjem lokacijske dozvole je jedan od onih koji vređaju zdrav razum, i investitori su već umorni od slušanja praznih priča. Da su investitori imali samo malo manje strpljenja, oni bi već otišli iz Leskovca, a nodgovornost gradonačelnika i nadležnih službi bili bi jedini razlog za to.

Ovim putem želim da apelujem na vas da primite vlasnika firme na razgovor i uključite se aktivno u rešavanje ovog problema. Iako je rešenje jednostavno i za njegovu primenu postoji jasna zakonska procedura, očigledno da je bez Vaše intervencije u Leskovcu to nemoguće.

Još jednom apelujem na Vas da svojim angažovanjem omogućite srećan početak 2014. godine za 400 leskovačkih porodica.

Bivši član Gradskog veća, Saša Pešić

Izvor: leskovackevesti.rs

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime