Prodaja Telekoma i EPS-a po principu: Ajmo Jano kuću da prodamo!

2
1351

telekom-prodajaPoručuju nam iz Vlade da rupe u budžetu i tekućoj potrošnji moraju da se pokriju, da je smanjenje penzija i plata nedovoljno da zakrpi postojeću budžetsku rupu. Pri svemu tome čujemo jadikovke iz Vlade da nam već stižu za otplatu astronomske kamate na ranije preuzete obaveze po osnovu kreditnih aranžmana sa „našim prijateljima“ MMF-om i Svetskom Bankom. Zato, eto, Telekom i EPS moraju na doboš.

Dveri su više puta u javnosti upozoravale da je taj začarani krug kredita, rasprodaje i pada proizvodnje očigledan rezultat dosledne primene kolonijalnog neoliberalnog modela ekonomije u Srbiji. Osiromašenje građana i predaja javnih dobara u ruke strancima jedini siguran i matematički predvidiv sled događaja u takvoj situaciji.

Dveri su takođe ukazivale da je prodaja profitabilnih javnih preduzeća nedopustiva i da predstavlja ekonomski zločin prve kategegorije. Cela priča neodoljivo podseća na situaciju u kojoj narkoman prodaje poslednje vredne stvari iz kuće da bi se prebrodila još jedna zavisnička kriza. Tako je sada na dnevnom redu prodaja Telekoma i EPS-a.

Dveri podsećaju da su Telekom i EPS – strateški najvažnije i najprofitabilnije firme na Balkanu, i da vlasništvo nad ovim javnim dobrima nije samo ekonomsko, već i političko bezbednosno pitanje države Srbije. Zato njihova prodaja neće proći!

Prodaja Telekoma o kojoj govori Aleksandar Vučić je i duboko nelegitiman čin. Nijedna od stranaka u sadašnjoj vlasti nije najavila njegovu prodaju tokom predizborne kampanje, niti omogućila javnu raspravu po tom pitanju.

Ko je glasao za prodaju telekoma i EPS-a? Gde je kraj ekonomskom uništavanju i propadanju Srbije?
Zbog svega toga Dveri se energično protive prodaji Telekoma i EPS-a, i zahtevamo da neoliberalni uništitelji srpske privrede moraju biti pozvani na odgovornost!
Čitava Evropa je u neprestanim protestima protiv ujedinjenih monopola političara, beskrupuloznih bankara, korumpiranih medija i tajkuna. Da li će Telekom i EPS biti okidač za socijalni bunt u Srbiji?

Da Vas podsetimo:  SRBI PRED BLAGODETIMA FAŠIZMA I VELEIZDAJE

Danilo Tvrdišić, član starešinstva Pokreta Dveri

Info služba Dveri

2 KOMENTARA

  1. Pa oni će sve da rasprodaju kako bi to oteli od radnika a onda doveli kineze i albance a da njihova deca budu gazde.Pa sram ih bilokako ih nije sramota da za šta su se god uhvatili oni su upropastili. Pa kad će da radi govnjiva motka pitam, se.

  2. Vidim Putinu se nude ove dve firme zarad duga od 200 miliona za plin…hmmmm 200 : 2.000.000.000 ….ne vidim proporciju, ali vidim neverovatnu glupost u proceni. namernu naravno. Pa ne verujem da tamo sedi neko ko je glup i neobrazovan. A mozda i sedi. Takci suim kadrovi. Ko cenzati? Narod. za par godina, kad nam bude bolje…….kako da ne….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime