Prodaje venčiće od nane da bi prehranila ćerku i sebe

1
908

baka-ljiljaDa život nije nimalo lak pokazuje i priča baka Ljilje, koju možda neki od vas prepoznaju iz kragujevačkih kafića u kojima prodaje venčiće od nane da bi prehranila ćerku i sebe, jer nema drugi izvor prihoda.

Baka Ljilja ima 72 godine i sa ćerkom živi u Bresnici. Srčani je bolesnik, a njena četrdesetpetogodišnja ćerka je nezaposlena i ima zdravstvenih problema. Da baka Ljilja ima težak život, govori i to što joj je sin preminuo pre desetak, a muž prošle godine.

“Nemam kako da zaradim novac za ćerku i mene sem od prodaje venčića. Nanu berem svakog jutra u Šumaricama, vratim se kući, napravim venčiće, pa ih popodne prodajem po kafićima. Volim to da radim, nije mi lako, ali je lepo”, kaže baka Ljilja.

Pojedini vlasnici kafića nemaju razumevanja za nju i izbacuju je iz lokala kada vide da prodaje venčiće, pravdajući se da uznemirava goste.

“Ne želim nikog da uznemiravam, samo želim da usrećim ljude. Nadam se da me vlasnici kafića i konobari više neće izbacivati, jer ja drugačije za život ne mogu da zaradim”, rekla je baka Ljilja.

S obzirom na to da su hladi dani pred nama, trenutno najveći problem baka Ljilji predstavlja to što nema drva za ogrev. Apeluje na ljude dobre volje ako su u prilici da joj pomognu kako bi pregurala zimu.

Možda ste i vi nekada pomogli baka Ljilji dok ste ispijali piće u nekom kafiću, kupivši od nje venčić od nane za 50 dinara. Pojedini Kragujevčani su joj pomogli tako što su joj nabavili bojler.

Baka Ljilja nastavlja svoju borbu kako bi prehranila ćerku i sebe, a ukoliko ste u prilici, sledeći put kada je vidite u nekom od kafića, kupite od nje venčić i ujedno porazgovarajte sa njom na koji način biste još mogli da joj pomognete.

Da Vas podsetimo:  Svetska pijanistkinja koja ne može da zamisli život bez Vlasotinca

Branko Vukašinović

Infokg

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime