Proklet bio izdajica?

1
1334
Foto: printscreen

Manjinski koalicioni partner u ovoj vlasti proslavio je trideset godina postojanja i bezmalo isto toliko vladanja i to pod sasvim opravdanim sloganom koji je prethodno već koristio i na kongresu stranke. „Mi stojimo postojano“ – na vlasti i u biračkom telu.

Dobro, još od onog: „što jes’ jes’ najbolji je SPS“ ova partija je pokazala da sloganima vrlo dobro pogađa svoje birače. Sada ih polustihom iz himne nekadašnje nam države podseća na Titovo doba koje je većini ipak bilo mnogo zlatnije od ovog sadašnjeg, samoproklamovanog.

Naravno da SPS ima pravo da baštini uspomene iz socijalizma budući da je i tada vladao, doduše pod drugim imenom (pa ako je mogao da prisvoji sva materijalna dobra negdašnje komunističke partije što ne bi mogao i ljudsku čežnju za boljim životom) i naravno da ovim skokom u Titovo vreme pokušava da izbegne podsećanje na jadne i bedne devedesete za koje je takođe vrlo odgovoran kao tada većinski partner u istoj ovakvoj vlasti.

Sa druge strane, zanimljivo je pitanje da li je ovom prepoznatljivom rečenicom SPS hteo da poruči još nešto? Jer, svi koji znaju našu nekadašnju himnu (i da, kaže se „jošte živi“ a ne „još ste živi“, molim i drugi put) po inerciji će dovršiti strofu. Mi stojimo postojano kano klisurine, proklet bio izdajica svoje domovine!

Da li time šalje i poruku ispod praga svesti? I to baš u trenutku kada je predsednik druge partije (u inostranstvu poznat i kao predsednik Srbije) saopštio da će njemu (ali valjda i Srbiji) biti ponuđeno rešenje koje neće smeti da prihvati ali će biti teško da odbije.

Da li se predsednik manje partije (u inostranstvu poznat kao ministar spoljnih poslova) unapred ograđuje od prihvatanja rešenja koje ne sme da se odbije? I od svojih svojeručnih potpisa na Briselskim sporazumima, pa poručuje da on stoji postojano na nepriznavanju, štaviše na otpriznavanju Kosova? Dok će njegov koalicioni partner, a sve pravdajući se sloganom da to čini radi „naše dece“ a ne suštinski radi svojih guzica, privilegija, vila, biznisa… priznati poraz koji su zajednički neslavno izvojevali 1999?

Da Vas podsetimo:  Nasilje nad sopstvenim jezikom u ime „ravnopravnosti“

Ako je tako, to bi značilo da od svih koji će učestvovati na ovim izborima jedino SPS nije za priznavanje Kosova. Čime bi se, o paradoksa, svrstao uz stranke koje bojkotuju izbore. Što možda uopšte i nije paradoksalno za partiju koja namerava da i ubuduće stoji postojano – u biračkom telu ali i na vlasti i kad se ona promeni.

Nadežda Milenković
Izvor: Peščanik.net

1 KOMENTAR

  1. Da li je Kumanovski sporazum i R1244 poraz ??? Isto nije potpisano u okvirima “ pobijednika i gubitnika – već uz postedništvo ONU kao dvije ravnopravne strane !!!Šta su trebali da učine da bi spriječi bombardovanje???
    Da predaju KiM ????
    Dačić ne vrijedi niti nokat od malog prsta od Miloševića u patriotskom i ljudskom smislu!!On je veleizdajnik iz čistog kukavičluka!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime