Promenili ideologiju zbog vlasti i novca

1
1072

trijumvirat

Ulazak Srba u institucije samoproglašene države Kosovo uz dozvolu zvaničnog Beograda je samo još jedno u nizu takozvanog puzajućeg priznanja ove paradržavne tvorevine od strane sadašnjeg režima.

Upravo današnji nosioci vlasti u Srbiji, na vlast su bili i u vreme vladavine Slobodana Miloševića, živo se sećaju da Šiptari sa Kosova i Metohije više od dvanaest godina nisu učestvovali u političkom životu Srbije. Još manje su bili deo vlasti na nivou Republike ili Pokrajine. Nažalost, sadašnja politička garnitura sa Vučićem, Dačićem i Nikolićem je zamenila nacionalnu ideologiju sa proevropskom zbog moći, vlasti i novca. Da je novac temelj promene ideologije svedoči danas da bukvalno iza skoro svih hapšenja zbog krađe i lopovluka stoje pripadnici Socijalističe partije Srbije. Da bi obmanula i prevarila građane Srbije, vlast, institucije samoproglašene države Kosovo naziva privremenim iako je tzv. državu priznalo više od sto zemalja od kojih je najveći deo onih za koje aktuelna vlast kaže da su to prijatelji Srbije. Kakvi su to onda neprijatelji Srbije ako su prijatelji oni koji joj otimaju šesnaest posto teritorije.

U ove skoro tri godine vladanja aktuelnog režima on je de facto prizano nezavisno Kosovo jer je uspostavio granicu između centralne Srbije i Kosova i Metohije, priznao lične karte i pasoše samoproglašene države Kosovo, uz demontiranje svih institucija države Srbije na Kosovu i Metohiji zaokružujući državnost ove separatističke tvorevine.

Imajući u vidu da režim svesno obmanjuje građane Srbije i da polako ali sigurno uspostavlja na delu teritorije Srbije nezavisnu državu na račun ulaska u EU, Skupština autonomne pokrajine Kosova i Metohije, sastavljena od predstavnika srpskog naroda biranih po Ustavu i zakonu države Srbije, zahteva od sadašnje vlasti da uvaži volju građana države Srbije na Severu AP KiM iskazanu na referendumu održanom na Sretenje 14. i 15. februara 2012. g. na kome su se građani Severa AP KiM apsolutnom većinom izjasnili da su protiv ulaska u institucije tzv. države Kosova i da su za očuvanje teritorijalnog integriteta države Srbije. Izjave Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da se može ući u EU i sačuvati celovitost Srbije je još jedna u nizu krupnih obmana i podvala režima, ili kako bi Srbi sa Kosova i Metohije kazali “zavođenje za Goleš planinu”.

Da Vas podsetimo:  Nije kriv samo Marti…

Nije korektno da sadašnja vlast toliko potcenjuje pamet sopstvenog naroda koji jako dobro shvata da se u EU ne može ući sa Kosovom i Metohijom.

U Kosovskoj Mitrovici
Skupština AP KiM

Potpredsednik Skupštine
Dobrosav Dobrić

Srbi na okup

apkimsaopstenje05-751x1024

1 KOMENTAR

 1. Ovo su uslovi:

  1. Nacrt statuta Zajednice srpskih opština
  2. Primena dogovora o telefoniji – pozivni broj za Kosovo
  3. Primena postignutih dogovora o energetici
  4. Izgradnja stalnih prelaza između Srbije i Kosova
  5. Blokiranje ilegalnih prelaza „zbog šverca“
  6. Prihvatanje pasoša Kosova na granicama Srbije
  7. Učešće Prištine u svim oblicima saradnje u regionu
  8. Regulisanje Parka mira u severnoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime