Pronaći ćemo ubice Olivera Ivanovića

3
621
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen

“Sve mere koje su neophodne, a to sam jutros obećao supruzi Olivera Ivanovića, država Srbija će preduzeti i pronaći ćemo ubicu ili ubice.” – Predsednik Srbije o rešavanju ubistva Olivera Ivanovića. (Insajder, 16. 1. 2018. godine)

Nekoliko sati nakon što je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u pitanju teroristički akt.

 Insajder, 16. 1. 2018. godine

„Za državu Srbiju je ovaj akt teroristički akt i u skladu s tim prema tom aktu ćemo se odnositi’, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naglasio je da će država Srbija preduzeti sve neophodne mere i pronaći ubice.

 Insajder, 16. 1. 2018. godine

„Kada kažem teroristički akt, to znači da će nadležnost koju će uspostaviti naši organi pripadati Tužilaštvu za organizovani kriminal i očekujemo da, koliko danas, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrene predistražni postupak i dostavi zahtev za prikupljanje obaveštenja svim našim organima – MUP-u, BIA i svim drugim organima. Ono što smo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost takođe dogovorili, upućeno je već pismo organima EULEKS-a i Unmika s našim zahtevom, ne željom, zahtevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u provođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije zato što smo uvereni da bi učešće državnih organa Republike Srbije značilo otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Sve mere koje su neophodne, a to sam jutros obećao supruzi Olivera Ivanovića, država Srbija će preduzeti i pronaći ćemo ubicu ili ubice.“

Dodao je da već u tom trenutku “ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce”.

 Insajder, 16. 1. 2018. godine

“Nemam ovlašćenje niti je u ovom trenutku moguće da govorim o saznanjima kojima raspolažemo, ne bih da na taj način uopšte špekulišem, ali ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce. Nadležni organi su tu da se na ozbiljan i odgovoran način pozabave.”

Da Vas podsetimo:  Alo pravosuđe! Da li ste svesni kuda to vodi?

Kazao je da nema “najveće poverenje” u organe vlasti na Kosovu, ali ih je pozvao da prihvate zahtev Srbije za učešćem u rešavanju ubistva Ivanovića i poručio im – “mi ćemo da otkrijemo”.

 Studio B, 16. 1. 2018. godine

“Da imamo najveće poverenje u njihove organe – nemamo, ali se nadamo da će da urade svoj posao profesionalno. Ako nisu u stanju, molimo ih da odmah pozovu naše organe i da prihvate naš zahtev da naši organi u tome učestvuju, jer mi im kažemo – mi ćemo da otkrijemo.”

Inače, mesecima pred ubistvo Ivanović je zastrašivan, zapaljen mu je automobil, a protiv njega je vođena i brutalna medijska kampanja. O tim događajima pisao je Istinomer u Tajmlajnu.

Prolazili su dani, meseci i godine, ali ubice nisu pronađene. Krajem 2019. kosovsko Specijalno tužilaštvo podnelo je Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini optužnice protiv šest osoba, ali to ne daje odgovor na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića.

 Insajder, 2. 12. 2019. godine

“U saopštenju Tužilaštva piše da su optužnice podignute protiv N.S, M.R, S.A, D.M, Ž.J. i R.B. Nijedna od pomenutih šest osoba nije optužena kao izvršilac ubistva. Oni su okrivljeni za “učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi”, “zloupotrebu službenog položaja”, “pomoć u izvršenju teškog ubistva”, “neovlašćeno posedovanje oružja”, “otkrivanje službene tajne” i “manipulaciju dokazima kod saizvršilaca”. Iza njegovog ubistva, kako piše u saopštenju, stoji organzovana kriminalna grupa koja deluje od 2011. godine, čiji su deo i neki od optuženih, a na čijem čelu su Z.V. i M.R.”

Kako podseća “Insajder”, do sada je poznato da se za slučaj ubistva Ivanovića, odnosno umešanost u ubistvo terete Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Silvana Arsović, kao i Milan Radoičić koji je u bekstvu.

 Insajder, 2. 12. 2019. godine

“Da je umešana u ubistvo Ivanovića sumnjiči se i sekretarica Olivera Ivanovića – Silvana Arsović. Kako je izjavio kosovski tužilac Sile Hodža, Arsović je sumnjiva zbog sigurnosnih kamera, koje su bile isključene dve nedelje pred ubistvo Ivanovića, a zatim proradile odmah posle ubistva. Među osumnjičenima je i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, za kojim je raspisana poternica. Kosovsko tužilaštvo nedavno je potvrdilo da Radoičić neće biti obuhvaćen optužnicom za ubistvo lidera SDP-a Ivanovića.”

Da Vas podsetimo:  Isplivali detalji policijskog ispitivanja Dijane Hrkalović, otkriveno kako se "vadila"

Budući da je prošlo 1.000 dana od ubistva Olivera Ivanovića, ali i izjave predsednika Srbije da će “država Srbija preduzeti sve neophodne mere i pronaći ubice”, obećanje Aleksandra Vučića ocenjujemo kao neispunjeno.

Izvor: Istinomer

3 KOMENTARA

  1. Možda će neko zaista pronaći ubice -ali tek kada svi vi zglajznete sa vlasti. Do danas, tako mi se čini, nije postojala ozbiljna želja da se ubica/ili ubice pronađu. Naprotiv, neki na koje se sumnja, su uz skute AV, isporučuju materijial za prekopavanje Trga republike u Beogradu, vade nedozvoljeno šljunak a nikome ne odgovaraju, trguju svim i svačim, a u dokolici vodili su/vodio je sina AV na prvenstvo sveta u fudbalu, svojevremeno, u Moskvu! Nažalost, oko dosadašnje vlade se bilo okupilo previše svakojakog šljama. Plašim se da će tako biti i u budućoj vladi. Zato su šanse za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića, i dalje minimalne jer to, svakako, nekome tako odgovara

  2. Требало би да омогућите уметање сличица у ово поље. Тако би „писање“ било изражајније и прегледније. Ја бих изабрао кисело подругљиви осмех.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime