Propao tender za doček na niškom trgu, Željko Samardžić ipak peva i to za više para

0
1092
Željko Samardžić / Foto: YouTube Screenshot

Iako je propala javna nabavka za nastup Željka Samardžića za doček Nove godine na Trgu kralja Milana u centru Niša, ovaj pop pevač će, kako kaže direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić ipak nastupiti. To će Nišlije koštati više, dodaje Savić, zato što moraju da potpišu autorske ugovore sa izvođačem, koji podrazumevaju plaćanje poreza.

Pošto je PR agencija koja zastupa Samardžića tražila više para od onoga što je tenderom predvideo NKC, prema podacima sa Portala javnih nabavki, tender je obustavljen. Međutim, Savić kaže da će ovaj pop pevač nastupiti u Nišu u “najluđoj noći”, jer će sa njim biti potpisan autorski ugovor. To će Nišlije koštati više – oko 30.000 evra bez obaveznog poreza.

Nije postojao nikakav način da se javna nabavka nastavi. Jedino što je bilo moguće, u skladu sa zakonom, jer nije bilo vremena za raspisivanje nove javne nabavke, da se potpišu autorski ugovori. To je skuplje, jer moraju da se plate porezi, ali nije bilo drugog načina – podvlači Savić.

Dodaje da će 31. decembra popodne nastupiti i Kerber. Nišlije će za njih platiti 10.000 evra, a na tu cifru će biti pridodat i porez.

Savić podvlači da je Samardžić bio jedan od 3 izvođača, čiji su menadžeri bili zainteresovani za Niš – druga dva su Sanja Ilić i Balkanika i Kerber koji će naposletku ipak dobiti prostor za izvođenje svojih pesama.

Podsetimo, ukupno je NKC planirao za proslavu Nove godine oko 10 miliona dinara. Javna nabavka koja se odnosi na tehničke stvari – od nabavke paketića, preko vatrometa i obezbeđenja je sprovedena, a posao vredan oko 4,5 miliona dinara je dobiila turistička organizacije Easy travel iz Niša.

Da Vas podsetimo:  I mi smo po nečemu 1. u Evropi, pa neka je i zagađenje
S. M.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime