„Propusti i nedostaci Paliluske pijace vredni 11 miliona evra“

0
659
Paliluska pijaca / Foto: Beoinfo

Posle pet godina odlaganja i probijanja rokova, Vesić Goran je konačno uspeo da otvori pijacu na Paliluli koja se renovirala duže od dve godine, izjavio je danas Marko Bastać, predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde povodom svečanog otvaranja ovog objekta.

– Nedostaci i propusti koje je napravio pri izgradnji nove Palilulske pijace, tek će se videti u danima koji slede. Za početak, sam prilaz pijaci biće otežan jer gradska vlast nije u stanju da završi rekonstrukciju ulica dužine kraće od dva kilometra od Ruzveltove do Bajlonijeve pijace već mesecima, pa su građani primorani da iz svojih zgrada ne izlaze ili izlaze u zaštitnim odelima, kako ne bi stradali. Studenti arhitekture na Beogradskom univerzitetu već se smeju jer dostavna vozila ne mogu da uđu u garažu pijace, jer su viša od visine kapije – rekao je Bastać.

On je takođe rekao da je u nju uloženo 11 miliona evra, što predstavlja ceo godišnji prihod JKP „Gradske pijace“.

– O estetici i uklapanju novog gabaritnog objekta u lokalni ambijent u kom se nalaze Vukov spomenik i Botanička bašta, neću govoriti ja, kada su o tome već govorili ljudi stručniji za ta pitanja. Ipak, ne mogu, a da ne postavim pitanje: da li je bilo neophodno da JKP „Gradske pijace“ utroše 11 miliona evra, što je ceo godišnji prihod ovog gradskog gubitaša, na izgradnju kako je zovu „najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi“?

Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime