Prošlo neprimećeno – Tehnička Vlada usvojila Akcioni plan za poglavlje 23 evrointegracija!

0
877

akcioni-plan„Transparentnost Srbija“ ukazuje da se u prvim postizbornim danima dogodilo nešto neobično i neprimećeno, a možda bitno. Naime, kako se može zaključiti sa sajta Ministarstva pravde, „tehnička“ Vlada Srbije je na sednici od 27. aprila 2016. usvojila Akcioni plan za poglavlje 23 evropskih integracija, koji se odnosi i na borbu protiv korupcije (tekst u prilogu).

U tekstu se dalje navodi:

– Sve što je ranije bilo loše, počev od prve verzije Akcionog plana (na koju smo dali predloge za dopunu svake od predviđenih aktivnosti), preko kasnijih verzija (gde je samo mali deo nedostataka otklonjen), ostalo je loše i sada. Međutim, sada je tome dodat i element nadrealnog. Naime, za mnoge aktivnosti kao rok sprovođenja stoji IV kvartal 2015. godine ili I kvartal 2016. godine, koji su, u momentu usvajanja ovog dokumenta već protekli!

– S formalne strane, vrlo je neobično da ovaj dokument usvaja Vlada u tehničkom mandatu, a da to nije učinila dok je bila u punom kapacitetu. Naime, još u septembru 2015, dakle, pre celih sedam meseci, isti ovaj akcioni plan je „usaglašen sa poslednjim preporukama“ i „potvrđen od strane Evropske komisije u Briselu“. Druga neobična stvar jeste to što za razliku od ranijih prilika, kada je pitanje pregovora i planova za borbu protiv korupcije služilo kao prilika za promociju, ovaj put toga uopšte nije bilo. Štaviše, na sajtu Vlade, informacija o sednici za ovog poglavlje Akcionog plana i nema.

_________

Transparentnost Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime