Protest studenata – četvrtak 17h kod Platoa

0
147
Foto: pixabay.com

Studenti okupljeni oko inicijative “Zaštitimo studente” organizovaće protest za četvrtak u 17 časova na Platou ispred Rektorata.

Nakon više od 13.500 potpisa Peticije “30% niže školarine”, kao i sve alarmantnijih brojki sa kojima se susrećemo u vidu ekonomskih posledica ove pandemije, odgovor Ministarstva na studentske zahteve za 30% niže školarine je negativan. Takođe odustalo se od predloga samog ministarstva za smanjenje ESPB bodova sa 48 na 42 potrebnih za budžet.

Time se jasno stavlja do znanja studentima da Ministar prosvete Mladen Šarčević, kao i Vlada Republike Srbije ne žele da stanu na stranu studenata,niti na stranu pravičnih zahteva za smanjenje školarina, već na stranu koja govori da studentima nije mesto u ovoj zemlji.

Podsećamo da je Pravni tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti izašao sa pravnim obrazloženjem da bi fakulteti bili dužni da vrate deo sredstava studentima s obzirom da fakulteti nisu ispunili svoje obaveze predviđene ugovorima o studiranju, kao i da je u
svetu trend da fakulteti zbog ovoga gube sporove i vraćaju novac zbog neosnovanog obogaćenja.

Pozdravljamo inicijativu predsednice KONUSa Ivanke Popović sa kojom ćemo u utorak razgovarati o ovom pitanju i nadamo se njenoj podršci.

Naredni korak u ovoj borbi je protest koji najavljujemo za četvrtak 24 septembra u 17 časova na platou Filozofskog fakulteta, gde ćemo ministarstvu dostaviti rok i najaviti radikalizaciju protesta.

Kreni Promeni 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime