Otvoreno pismo predsedniku Vlade Srbije

1
1290

Vladi Srbije

Premijeru, Aleksandru Vučiću

Gospodo ministri, predsedniče Vlade Srbije,

zavetnici1Povodom vaše odluke da primite u zvaničnu posetu Edija Ramu, premijera albanske države, koja je nastala na vekovnim srpskim teritorijama pre nešto više od jednog veka, bez ikakvog istorijskog prava i utemeljenja, kao tvorevina zapadnih moćnika, koji su tada, kao i sada, na srpskoj zemlji stvarali nove države i nacije, obraćamo vam se u ime velike većine srpskog naroda, koji je zabrinut vašom neodgovornom, antiustavnom i antidržavnom politikom.

Podsećamo Vas da davanjem legitimiteta državnom vrhu Albanije, koji direktno radi na daljem podstrekivanju separatizma u Srbiji i sprovođenju agresivne politike čiji je cilj stvaranje Velike Albanije, direktno učestvujete u daljem rasparčavanju naše države i ostvarivanju njihovih teritorijalnih pretenzija.

Albanski premijer u Beograd dolazi da još jednom ponovi svoje pretnje da bi Srbiji bilo bolje da što pre i zvanično prizna nezavisnost Kosova.

Umesto da pred međunarodnom zajednicom insistirate na rasvetljavanju svirepih zločina koji su počinjeni nad srpskim narodom sa Kosova i Metohije u logorima u Albaniji, kao i nad albanskim življem, koje je bilo lojalno državi Srbiji, vi ukazujete gostoprimstvo premijeru zemlje, sa čije su teritorije vršeni teroristički upadi na Kosovo i Metohiju u kojima je stradao veliki broj srpskih vojnika, pripadnika policije i civilnog stanovništva.

Nasilna politika asimilacije, proterivanja i zastrašivanja srpskog naroda koji živi u većinskom albanskom okruženju se nastavlja, a njen glavni protagonista je zvanični gost srpskog državnog rukovodstva.

Zahtevamo da zatražite obustavu diskriminacije srpske manjine u Albaniji, kojoj se decenijama krše sva ljudska i manjinska prava. Srbi u Albaniji su najugroženija nacionalna manjina u Evropi. Oni nemaju prava na veroispovest, na školovanje na svom jeziku, na pismo, na ime i prezime! Nemaju prava da se izjašnjavaju kao Srbi, niti održavaju bilo kakve veze sa matičnom državom.

Da Vas podsetimo:  Branko Dragaš - Svedočimo krahu imperije zla, dolazi vreme gladi i nemira!

Diskriminacija se takođe ogleda i u predstavljanju u političkom životu zemlje. Srba nema ni i izvršnoj vlasti, ni u parlamentu, a učešće na lokalnom nivou uslovljeno je preobražajem i sakrivanjem nacionalnog identiteta.

Pored toga što ste, kao i vaši prethodnici, prepustili srpski živalj u Albaniji nasilnoj asimilaciji i progonu, vi ste okrenuli leđa i Srbima na Kosovu i Metohiji, severno i južno od Ibra, kojima je nakon pretnji albanskih zvaničnika život i opstanak na vekovnim ognjištima ugroženiji više nego ikada.

Odlukom da primite albanskog premijera, koji je mimo svih diplomatskih protokolarnih pravila zatražio održavanje mitinga u Preševu na kome će se obratiti svojim sunarodnicima i podržati ih u njihovim secesionističkim težnjama, vi ste po ko zna koji put unizili dostojanstvo svih građana Srbije i ugrozili državni suverenitet i teritorijalni integritet.

Uvereni smo da u političkoj istoriji Srbije, čak ni za vreme totalne vojne okupacije, nije postojalo državno rukovodstvo koje je servilnije ispunjavalo ultimatume na štetu srpskih nacionalnih interesa.

Srpski sabor Zavetnici

1 KOMENTAR

  1. Sve je u redu to što se naveli u govoru. U redu je to što ste izašli na ulice Beograda i obratili je hrabrno, javno.
    Ali ste zakasnili. Ili ste nešto propustili. Desetak godina. Šef Albanske mafije koja ubija Srbe, Makedonce , čak i Albance koji podržavaju svoje komšije, se nalazi u Srbiji. U beogradu je bio više puta. Šeta naše estradne umetnice i svi to znaju. O tome se malo , ili nikako ne govori.
    Pomenuti gospodin Rama je samo pijun u velikoj priči globalizma i geo politike. Veči igrači su vođe mafija koje finansira … da ne idem dalje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime