Protjerana ćirilica iz institucija: Drže ćiriličnu tablu samo gdje moraju

1
922
Foto: printscreen ( in4s.net )

Ustavom je garantovana jednakost ćiriličnog i latiničnog pisma. Ustavom su garantovane i druge stvari, ali smo svjedoci da to parče papira ne obavezuje nikoga u Crnoj Gori, ponajmanje vlastordršce.

Fotoreporter našeg portala je za današnji zadatak imao obilazak prostorija Skupštine Crne Gore. Počeli smo od najvišeg zakonodavnog doma, jer bi trebalo da institutcija koja izglasava zakone iste i poštuje.

Prenatrpanost zaposlenima ne znači i efikasnost u radu, ali znači potreba za radnim prostorom. Skupština Crne Gore ima, pored glavne zgrade, kancelarije za potrebe raznih službi na tri lokacije: dvije u ulici Vuka Karadžića i jednu u ulici Novaka Miloševa.

Kao što se može vidjeti sa priloženih fotografija, Ustavna odredba o ravnopravnosti pisama ne važi za „isturena odjeljenja“ Skupštine Crne Gore.

Ovo je samo nastavak progona ćirilice, a već nebrojeni udar na pripadnike srpskog naroda koji većinski koriste ćirilično pismo.

Javno apelujemo na predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da ispravi ovakav propust, jer se iskreno nadamo da je u pitanju samo propust a ne sistemsko i planirano diskriminisanje i progon ćirilice.

Izvor: in4s.net

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime