PROVOKATORI! Dva migranta se ljubila u porti crkve TOKOM PALJENJA BADNJAKA!

0
484

Da su migranti u Šidu, pretpostavlja se po nečijem nalogu, počeli sa novom vrstom provokacija u odnosu na pravoslavno stanovništvo, govori i status na Fejsbuku organizacije “Omladina Šida” koja javnost upoznaje sa činjenicom da su dva migranta, starosti oko 25-30 godina, na Badnji dan, u trenutku paljenja Badnjaka, ušli u portu crkve i počeli nedolično da se dodiruju i ljube.

O svemu opštirnije piše administator FB stranice “Omladina Šida” i ovaj status prenosimo u celini:

Dana 6.1.2021. godine, na Badnji dan, se dogodila izuzetno neugodna situacija sa migrantima u porti pravoslavne crkve Prenosa moštiju Sv. oca Nikolaja u Šidu.

Uoči samog paljenja badnjaka u porti pravoslavne crkve, na ulazu, su uočena dva migranta starosti 25-30 godina, koji su se grlili. Ništa ne bi bilo naročito čudno da se dva muškarca nisu počela ljubiti pred nekoliko stotina ljudi. Smatramo da je ovo zamišljeno kao direktna provokacija pravoslavnim vernicima u Šidu, izvršena u cilju izazivanja nereda i pometnje.

Dakle, dva migranta su se nalazili u porti crkve, pokušali su da izazovu nerede i pometnju, s obzirom na to da su shvatili da se za lokalno pravoslavno stanovništvo odvija neki izuzetno bitan događaj. Naš zaključak je da se zaista radilo o namerno provokaciji. U porti pravoslavne crkve se u tom momentu nalazilo nekoliko članova UG „Omladina Šida“, koji nisu ostali nemi na ove provokacije.

Prišli su migrantima, predstavili se i upitali ih odakle su i zašto stoje u crkvenom dvorištu zagrljeni, uz nepristojno i neprimereno pipkanje, dodirivanje i ljubljenje. Migranti su odgovorili da su poreklom iz Avganistana i Libije, a kada su ih naši članovi upitali zašto nisu u kampu, nisu hteli da daju odgovor.

Takođe, nisu hteli da kažu u kojem kampu inače borave, što nas navodi na zaključak da se radi o ilegalnim migrantima, onima koji borave van migrantskih centara i van sistema. Kada su im članovi naše organizacije rekli da je to što oni rade provokacija za okupljeni narod, pogotovo na tako svečan dan kao što je Badnji dan, migranti su im odgovorili da je to za njih sasvim normalno ponašanje.

Da Vas podsetimo:  Dragoljub Zamurović: „Sećam se – Arkan“

Jedan od članova UG „Omladina Šida“ je zamolio izgrednike da izađu iz porte crkve, na šta su ga oni upitali da li je policijski službenik, na šta je on odgovorio odrično, ali da ne može da dozvoli ovakvo ponašanje u porti pravoslavne crkve, koje je uvredljivo za sve pravoslavne vernike okupljene te večeri povodom nalaganja Badnjaka.

Nakon što su ilegalni migranti napustili crkvenu portu, članovi naše organizacije su pozvali policiju, koja je odreagovala izuzetno brzo i profesionalno. Ilegalni migranti, izgrednici, su sprovedeni u jedan od migrantskih kampova na teritoriji opštine.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo službenicima PU Šid na izuzetno brzoj i profesionalnoj reakciji, koja je sigurno sprečila bilo kakve nerede ili pometnju.” – navodi se u saopštenju Udruženja građana “Omladina Šida”.

Podsećanja radi, organizacija “Omladina Šida” široj javnosti postala je poznata nakon organizovanja mirnih demonstracija u Šidu zbog ilegalnih migranata i stranih volontera koji im nezakonito pomažu.

(M. Milivojević)

Izvor: Mitrovica

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime