Prvi čovek Vlasotinca lagao za fakultet

1
2408

490x370_lazni-pravnikPredsednik Opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović duže vreme je obmanjivao građane tvrdeći da je diplomirani pravnik, iako mu u radnoj knjižici piše da je diplomirani menadžer.

Njegova navodna stručna sprema je čak navedena i u predlogu za imenovanje na mesto predsednika Opštine koji je podeljen odbornicima u lokalnom parlamentu, a kao diplomirani pravnik predstavljao se i pre toga, dok je godinu i po dana obavljao funkciju zamenika predsednika Opštine.

Predlog za imenovanje Ljubenovića kao „pravnika“

U predlogu za imenovanje, koji je predočen odbornicima 29. novembra prošle godine, navedeno je da je Miroslav Ljubenović (Pokret socijalista) završio Pravni fakultet u Beogradu i radio na Beogradskoj berzi kao samostalni menadžer.

2015-02-21_050244

Međutim, kako se ispostavilo, u radnoj knjižici mu je upisano da je završio Fakultet za poslovno-industrijski menadžment i da ima zvanje „diplomirani menadžer“.


Zamalo dipl. pravnik

2015-02-21_050315Kopija radne knjižice

Ljubenović potvrđuje da se najblaže rečeno predstavljao netačno, ali sa novinarima nije želeo da razgovara o tome, već im se obratio pismom.

U kratkom saopštenju Ljubenović je zaključio da „obavljanje funkcije predsednika opštine nije uslovljeno posedovanjem bilo kakve diplome“.

Do sticanja diplome master pravnika potrebna su mi još 2 ispita koja ću uskoro položiti, a u međuvremenu sam završio studije menadžmenta. Posao opozicije je da se bavi onim što vlast radi ili ne radi – ističe Miroslav Ljubenović.


SNS: Lagao i nas

Opoziciona struja Srpske napredne stranke u Vlasotincu, koja je medijima i dostavila ove podatke, tvrdi da je Ljubenović obmanjivao sve.

Ne znamo šta je bio razlog predsednika Opštine da naprasno promeni zvanje. Jednostavno, obmanuo je sve one koji su ga podržali i izabrali za prvog čoveka Vlasotinca, zatim svoje sagovornike i, najbitnije, svoje sugrađane – kaže Nenad Stojković, poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Vlasotincu.

U Vlasotincu je na vlasti nedavno formirana vladajuća koalicija, sastavljena je od 8 bivših članova odborničke grupe SNS-a, među kojima je i Ljubenović, 2 odbornika SPS-a, 3 iz Nove Srbije i odborničku grupu Socijaldemokratske stranke koja je do tada bila u opoziciji.

Da Vas podsetimo:  Janković Aranitović oslobođena optužbe da je pretila Vučiću

Do promene vlasti je došlo kada je pomenutih 8 odbornika SNS napustilo odborničku grupu te stranke.


Sam sebi povećao i platu

Pažnju javnosti je na sebe privukao i juče, kada je u javnost procurela informacija da su njemu i još dvojici opštinskih lidera povećane plate za 20 odsto.

Inače, Ljubenović je izabran za predsednika Opštine 29. novembre prošle godine, kada je u Skupštini opštine uspeo da okupi novu većinu.

Dragan Marinković

Južne vesti

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime