Prvi mrtvozornik Srbije

1
1143
Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je zvanično na svom Instagram nalogu objavio da je patrijarh srpski Irinej preminuo. Prvi mrtvozornik Srbije je lično odredio kad će patrijarh da umre i saopštio tačno vreme smrti. Time je još jednom demonstrirao svoju moć i pokazao da osim što je narodu oduzeo pravo na dostojanstven život, sada im ne dozvoljava ni dostojanstvenu smrt, jer on je gospodar života i smrti i dok on zvanično ne odobri, ne može da se umire, ni živi, kako ko hoće. Jednostavno može mu se. I svi ćute na to. Lekari, crkveni velikodostojnici, rodbina preminulog… Zašto ćute. Kako je moguće da su svi odjednom postali deo rijalitija jednog beskrupuloznog i bezočnog bezbožnika koji u borbi za lični rejting sve vreme gazi i žive i mrtve. A najviše gazi i vređa inteligenciju ovog naroda kojem su Tviter i Fejsbuk postali zamena za sive moždane ćelije, a postovi sinonim za svaku akciju.

Informer, 19. 11. 2020. / Foto: printscreen

Patrijarh je umro u trenutku kad to prvom mrtvozorniku Srbije uopšte nije odgovaralo. Sve vesti o tome su odmah povučene i demantovane. I onda kreće radikalska predstava dostojna vojvode od zarđale kašike. Najpre Vučić na ničim izazvanoj policijskoj vežbi protiv zamišljenih terorista, javno saopštava kako je mađarskoj policiji plaćeni ubica, izvesni Čaba Der, rekao da su dve kriminalne grupe htele da ga angažuju da ga ubije. Ali, on se, poznati hrabriša, naravno ne plaši.

Kad su se te vesti dovoljno izvrtele, javnost se obaveštava kako predsednik Srbije odlazi u noćnu posetu patrijarhu Irineju koji je u teškom stanju, na respiratoru i intubiran. Vučićevi mediji revnosno beleže njegove suze na izlasku iz bolnice i svoj lični utisak da ga nikad tužnijeg nisu videli. Prethodno su ovlašćeni novinarski svedoci izvestili kako je Vučić preneo pozdrave patrijarhu od svojih sinova Danila i Vukana. I da se patrijarh onako intubiran samo prekrstio i sklopio oči. To su sigurno učinili svi koju su pročitali ovakav idiotluk Vučićevih tabloida koji, inače, godinama već, ovakvim i sličnim glupostima truju i zasipaju javnost Srbije.

Da Vas podsetimo:  MAJA VIDOVIĆ: ISTORIJA NIJE ČAS OD 45 MINUTA, VEĆ UČITELJICA IDENTITETA

Zamislite samo kako je uopšte moguća poseta bilo kome u kovid bolnici, a onda pokušajte onako kad ste sami sa sobom, da zamislite scenu u kojoj trogodišnji Vukan moli tatu Aleksandra da mu pozdravi patrijarha i poželi mu dobro zdravlje!!! Pa ovakve priče ne bi mogle ni u „Trećem oku“ da prođu, ali u Vučićevim tabloidima se štancuju sasvim normalno, jer ih prvi mrtvozornik Srbije uređuje prema svojim vizijama.

Sutradan kad je obavio sve šta je hteo, prvi mrtvozornik Srbije saopštava kako je patrijarh Irinej, ipak, preminuo. Sa smrću patrijarha Irineja zvanično je sahranjeno i novinarstvo u Srbiji. To je prvi mrtvozornik uvek želeo, jer je u mladosti kao vrlo netalentovan novinar bio s razlogom odbačen. To nikada nije novinarima oprostio. Svetio se dugo i brutalno i na kraju svoj san i ostvario. Ovo je kraj. Nema dalje. I zato sve priče o nekakvoj borbi za slobodu medija ili ravnopravne uslove na izborima deluju besmisleno. I nepotrebno. Ključna reč i zahtev mora da glasi hospitalizacija. Umesto obavezne vakcinacije mora prvo da usledi obavezna hospitalizacija.

Sve je džaba ukoliko to izostane. Krajnje je vreme da neko pokrene to pitanje. U suprotnom, Srbija će sve više delovati kao ludnica u kojoj su pacijenti pušteni da određuju pravila i rukovode državom. Način na koji je objavljena smrt patrijarha Irineja je najbolja potvrda za to.

Nije nikakva tajna da su posle rata, oslobodioci komunisti upadali na sednice Sinoda, čak i određivali ko će biti srpski patrijarh. Žalosno vreme, strašni običaji, još jezivije posledice. Ako mislite da je to samo zaboravljeni deo naše mračne prošlosti, jako se varate. Ovo što upravo gledamo i živimo, bez ikakvog otpora i skroz pomireni sa sopstvenom propašću je zapravo naša već iskopana grobnica nad kojom svakoga dana seiri prvi mrtvozornik Srbije.

Da Vas podsetimo:  Zoran Kesić: O čikama i čikama

Srđan Škoro
Izvor: Direktno.rs

1 KOMENTAR

  1. Ne postoji glupost, ljigavost niti drskost sa kojom nas predsednik Drzave Vučić moze više iznenaditi !!
    Već duze vreme smo ušli u fazu, u kojoj ponašanje Vučića, mnogo više opisuje nemoć Naroda, nas koji ga jalovo i sterilno kritikujemo, nepostojeće opozicije, usnulih Intelektualaca, zaspalih Nacionalista i umornih Patriota………………nego njega samoga.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime