Psihijatrija poslala pacijente kući i postala kovid odeljenje

0
897
Foto: printscreen

Kao što smo najavljivali Čačak je počeo da plaća skupu cenu, vrlo skupu cenu, taktike koju Ministarstvo zdravlja primenjuje u borbi sa korona virusom i ne snalaženju lokalne vlasti u nastaloj epidemiološkoj situaciji.

Korak po korak, jedno po jedno odeljenje čačanske Opšte bolnice dobijalo je status kovid odeljenja, a po svemu sudeći ostvariće se namera ministra zdravlja Zlatibora Lončara da i zgrada nove bolnice postane kovid, što će značiti da će cela Bolnica imati status kovid Bolnice a ne samo njena pojedina odeljenja.

Ako se to dogodi onda svi nekovid pacijenti neće moći da dobiju zdravstvenu brigu u čačanskoj bolnici, već će morati da idu u Gornji Milanovac ili neke druge bolnice. U to spadaju i pacijenti koji pristignu iz saobraćajnih udesa ili sa povredama na radu, sa prelomima kostiju i kukova, sa napadima slepog creva, moždanim i srčanim udarima, bubrežni bolesnici i svi ostali slučajevi kada je neophodna hitna medicinska intervencija.

Od juče je i odeljenje Psihijatrije postalo kovid odeljenje, a pre toga su svi pacijenti koji su se zatekli na tom odeljenju su otpušteni. Prva dva kovid pacijenta su već jutros smeštena na ovo odeljenje. Na odeljenju će raditi lekari neurolozi i psihijatri u dve smene.

Nezvanično smo saznali da su najteži pshijatrijski slučajevi slučajevi transportovani u Specijalnu psihijatrisjku bolnicu u Kovinu i da je privremena psihijatrijska ambulanta otvorena u Medicini rada. Za sada se ne zna šta će biti sa pacejentima koji su na Psihijatrijsko odeljenje smeštani po osnovu porodičnog nasilja.

Nepoznanica je koliko je potencijalnih suicidnih osoba, zatim onih koji su skloni nasilju, nestabilnih i potencijalno opasnih i po sebe i po okolinu, otpušteno iz Bolnice i upućeno kućama ili na ulicu.

Da Vas podsetimo:  Srbija oplakuje odlazak još jednog velikana: Korona odnela život čuvenog plastičnog hirurga

Građani koji su imali svoje bližnje smeštene na bolničkom odeljenju kao slučajeve blaže ili veće demencije i sličnim psihijatrijskim dijagnozama sada će morat sami da brinu o njima bez stručnog lekarskog nadzora.

Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime