Psihosocijalna pomoć putem telefona za pojedince i porodice

0
267
Foto: printscreen

Za stanovnike Zvezdare svih generacija kojima je potrebna pomoć i podrška ili razgovor u uslovima izazvanim epidemijom virusa COVID19, Volonterski servis Zvezdare i Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom GO Zvezdara, organizuju psihosocijalnu podršku svakog četvrtka, od 19. novembra, putem Otvorenog savetovalište za pojedince i porodice.

Svi kojima je potreban savet, podrška ili žele da zakažu individualni razgovor- mogu se obratiti od 10 do 14 sati na telefon 286 44 26 pored koga će dežurati Jelena Vulić, psiholog i terapeut.

Građani se za pomoć Savetovališta mogu obratiti i putem mejla na elektronsku adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

Psihosocijalnu podršku putem telefona pružaće profesionalci-volonterke Jelena, Nataša (partnerski odnosi, porodice koje brinu o članu sa invaliditetom, roditeljski autoritet, depresija), Ljiljana (porodice koje neguju člana obolelog od demencije), Marija (pravno savetovanje) i Radmila (problemi seniora i njihovih porodica).

Na ovaj način Savetovalište za pojedince i porodice Volonterskog servisa Zvezdare Gradske opštine Zvezdara i Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom nastoje da pomognu zainteresovanim sugrađanima da sa što manje posledica prebrode vreme vanredne situacije koja sa sobom nosi izolaciju, strah, neizvesnost, dokolicu, usamljenost i depresiju. Predviđeno je i pravno savetovanje iz oblasti socijalnih prava.

Besplatna i stručna psihosocijalna pomoć putem telefona namenjena je posebno starijim i sugrađanima sa invaliditetom, porodicama koje neguju nepokretne, dementne i dugoročno bolesne i nemoćne članove, roditeljima i porodicama sa partnerskim i problemima asocijalnog ponašanja, autoriteta i nasilja, sa ciljem prevazilaženja negativnih posledica na mentalno zdravlje u vreme trajanja vanredne situacije.

Izvor: Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime