Pucamo u svoje ideje

0
692

Imamo ono što niko nema, a nemamo ono što svi imaju. Hodamo onuda kuda niko ne hoda, a nema nas na putu kojim svi gaze. Jedemo sve što se nikad nije jelo, a nećemo ni da probamo ono što treba jesti. Oblačimo se onako kako ne treba, a to je možda bolje nego da smo u odelu za koje oni kažu da treba navući na sebe. Navukli smo gnev onih koji nas ne vole i to tako što ni sami sebe ne volimo. Svi koji vole Srbe su opasni po svet, a prvenstveno po Srbe.

srbijanska-policija-beograd-ap-main_0

Nastanili smo zemlju koju niko nije smeo da nastani i ostadosmo tu odakle nas svi isteruju. Teraju nas, a mi ih ne slušamo, a kad nas ne diraju, sami izlazimo iz zemlje. Pucamo u svoje ideje, a podržavamo tuđe koje nam samo loše donose. Odgajamo decu onako kako Evropa kaže. Psujemo Boga i majku, a obožavamo Đavola i dušmane. Pljujemo na crkve i kuće, a veličamo solitere koji su ionako preuveličani. Besimo i šibamo one koji su za nešto zaslužni, a obožavamo, pojimo i hranimo izdajice i sveubice. Slušamo strance, a naše nikako. Zacrtali smo neki cilj koji će nas dovesti do istrebljenja, a onaj pravi za koji smo predodređeni bacamo i odričemo ga se. Ginemo sto puta dnevno, a rađamo se u svoj svojoj veličini samo onda kad patimo jer nam je neko utuvio u glavu da smo takva vrsta naroda. To nam je, kako često čujemo, zaveštanje, amanet od naših očeva. Kako to da svi bolje od nas znaju šta nam je ostavljeno u amanet? Želimo ono što nemamo, a imamo ono što nam ne treba i što nas ubija. Prodajemo ono što je najjeftinije, a poklanjamo ono najskuplje iako nam niko nije ni tražio da mu damo poklon.

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo jeromonaha iz manastira Tumane o korona virusu...

Tetošemo mnoge jer će nam možda nekad zatrebati, a one koji su nam sad potrebni mrzimo jer ne možemo bez njih, a sa njima nam nije sve potaman. Tučemo decu jer nas ne razumeju, a posle ih ljubimo i tešimo govoreći kako nismo hteli. A što je najgore, i nismo hteli nego nam je neko rekao da to tako mora. Ćutimo kad treba da pričamo, a vičemo kad je muk jedino ispravno rešenje. Gledamo kad ne treba, a okrećemo glavu kad znamo da neko krade i to od nas. Svoji smo koliko smo tuđi, jer je to danas jedino naše merilo. Tuđi smo koliko nismo svoji, jer je to ono što želimo.

Takvi smo jer je jedino to ono kakvi ne treba da budemo, a nećemo se promeniti jer bi nam teško palo da ne teramo inat sebi i na svoju štetu.

Milan Ružić

http://iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime