Pun ukus čokolade koji se topi u ustima: Brza priprema raskošnog kuglofa

0
311
Foto: YouTube Screenshot

Sočan i čokoladan oduševiće vas, a lepo će se uklopiti na vašoj prazničnoj trpezi.

Sastojci:

1 instant puding
300 ml mleka
4 jaja
200 g šećera
100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kašičice soli
120 g kisele pavlake
250 g mekog brašna
60 g kakaoa
10 g praška za pecivo
100 g crne čokolade
80 g mlečne čokolade

Glazura

50 g crne čokolade
50 g mlečne čokolade
100 ml slatke pavlake

100 g bele čokolade
1 kašika ulja

Priprema

Uključiti rernu da se zagreva na 200 stepeni.

Umutiti puding iz kesice sa mlekom.

Ulupati jaja sa šećerom. Dodati puding, ulje, vodu, pavlaku i so, pa sve opet zajedno umutiti.

Dobijenoj masi dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, pa mikserom malo promešati, pa tek onda umutiti.

Na kraju dodati iseckanu crnu i mlečnu čokoladu.

Kalup za kuglof ( ako nemate može i običan pleh ) premazati maslacem pa posuti kakaom.

Istresti celu masu, staviti da se peče, smanjiti temperaturu na 170 stepeni i peći sat vremena.

Pečen kuglof ostaviti 15 minuta da se hladi pa preokrenuti na metalnu tacnu.

Za glazure zagrejati slatku pavlaku da bude vrela, preliti crnu i mlečnu čokoladu i mešati, a za belu glazuru, otopiti belu čokoladu i dodati kašiku ulja pa promešati.

Izvor: Vaseljenska

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime