Punjene pljeskavice – Najbolji gurmanski ručak za celu porodicu

0
521
Foto: printscreen

Potrebno je:

1/2 kg mlevenog mesa ili gotovog mesa za pljeskavice

malo šunke ili druge salame

malo kačkavalja

Prilog:

krompir

Priprema: Ako pljeskavice pravite od mlevenog mesa neka bude samleveno dva puta. Može mešavina junetine i svinjetine. Dodati soli, malo sode bikarbone ili praška za pecivo i zamesiti sa kiselom vodom. Meso podeliti na manje loptice.

Lopticu razviti u pljeskavicu pa na nju staviti malo šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Krompir posoliti, dodati malo suvog začina, 1 kašičicu začinske paprike i ulja. Sve promešati. Sipati u plah i rasporediti pored pljeskavica. Peći na 220 stepeni Celzijusa.

Izvor: Bakina kuhinja

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime