Punomoćja za kafanskim stolom…

9
2090

Danas u restoranu ,,Kuća“ ponovo su se pojavili advokati iz Kragujevca i to: Miloš Milić i Danka Milović – tako piše u punomoćju, garantujući sigurnu naplatu ratnih dnevnica što je čista i sumnjiva klasična ,,prevara i obmana“ građana boraca i konačno takvoj pojavi VJT Valjevo i PU Valjevo mora u ovom gradu da stane na put na zakonit način! Dužni smo da obavestimo sve borce i javnost oko isplate ratnih dnevnica, a moja obaveza kao predsednika UBR od 1990 godine grada Valjeva i člana komisije za rešavanje isplate ratnih dnevnica je da to učinim istinom.

2017-05-13_221950Udruženje boraca je poslalo na mesto skupljanja ovih punomoćja advokata Dejana Subotića koji je jasno rekao kolegama-advokatima, koji su skupljali punomoćja i možda ,,obmanjivali“ borce, istinu o tužbama od kojih će koristi imati samo pomenuti advokati, a borci troškove i praznu presudu da su diskriminisani po mestu stanovanja, zbog isplate socijalne pomoći jednom delu rezervista i to Topličkog okruga! Advokat Dejan Subotić iz Valjeva jasno je pitao advokate skupljače punomoćja da li oni misle da su advokati iz Valjeva ,,nepismeni“ da sastave tužbeni zahtev ili su korektni i neće da varaju borce građane Valjeva jer Kasacioni sud nema još stav oko počinjene diskriminacije?

Na pitanje pojedinih boraca gde je navodno doneta presuda Međunarodnog suda da je po danu 32 evra ista advokatica je rekla da je nema ali da ona ima ugovor sa borcima u kojima im garantuje takvu isplatu. Postavlja se pitanje da li je moguće u pravnoj državi da ona garantuje isplatu, a to je različita izjava u odnosu na prošlo skupljanje potpisa kada je garantovala da je doneta presuda u Međunarodnom sudu?

Samim ovakvim ,,nezakonskim’ činjenjem advokata iz Kragujevca, kako piše u punomoćju, jer nisu hteli da se predstave, protivzakonita je radnja i danas su sakupili oko 20 potpisanih punomoćja jer jedan deo boraca nije hteo da potpiše. Advokati nisu borcima pojasnili da oni tuže za diskriminaciju po mestu boravka i ako Viši sud u Valjevu presudi a Apelacioni u Beogradu potvrdi prvostepenu presudu, borci tužioci dobijaju presudu da su diskriminisani, a advokati iz Kragujevca po ugledu na presudu iz Kraljeva oko 164.000,00 sudskih troškova? Nepoznanica je kolika je taksa kada se preda tužbeni zahtev, a zna se da se ista mora platiti u roku od sedam dana i ako je tužilac ne plati, naplata ide preko privatnog izvršitelja, a to važi i za sve troškove sudskog postupka! Takvo ponašanje dovodi i da se bez potrebe pretrpava Viši sud u Valjevu i troše sredstva Budžeta Republike Srbije namenjena, možda, za isplatu ratnih dnevnica, ako se nađe dogovor ili po novoj tužbi Međunarodnom sudu?

Da Vas podsetimo:  Srbija je u vrhu po siromaštvu, socijalnoj nejednakosti i korupciji

Dokumentacija koju sakupljaju advokati koji garantuju ,,mačku u džaku“ nije dovoljna, jer su mnogi sudovi tražili potvrde o učešću na ratištu i samim tim Viši sud u Valjevu ima puno pravo u skladu sa zakonom da odbije sve tužbene zahteve, a troškove će platiti borci tužioci jer su potpisali takvo punomoćje. Ili advokati imaju tolika sredstva da isplate sve troškove ovog postupka za sve tužioce borce, ako se spor izgubi? Sreća je što je mali broj boraca potpisao punomoćje sa potpunom neizvesnošću spora! Jasno je i da je doneto par presuda za diskriminaciju po mestu boravka, ali sa potpunom dokumentacijom i jasno napisanim tužbenim zahtevom i predloženim svedokom koji je učestvovao na potpisivanju sporazuma i zaključka sa Vladom Republike Srbije 2008. godine za borce Topličkog okruga. Ovde toga nema i potpuno je neizvestan spor koji sigurno neće proći u Višem sudu Valjevo koji je jedan od najzakonitijih, najboljih i najpravednijih sudova u Srbiji!

Dalje, tačno je da su zaustavljena sva suđenja dok se po ovom pravnom pitanju ne izjasni Kasacioni sud Republike Srbije! Borci koji su dali punomoćje ulaze u tešku neizvesnost i Udruženje boraca rata se ograđuje od takvih postupaka i neće moći na sebe da preuzme nikakav teret oko datog punomoćja! To nije put naplate ratnih dnevnica i jedini pravno ispravan put je koji vodi advokat iz Niša Srđan Aleksić i pravni zastupnici Dejana Miloševića iz Kuršumlije! O svemu ćemo obavestiti Vladu Republike Srbije jer ukoliko bi se realizovala naplata sudskih troškova advokatima koji su tužili za diskriminaciju od čega borci nemaju ništa, jer ako dobiju presudu tu će samo pisati da su diskriminisani po mestu boravka, bolje je da se ta predviđena sredstva samo za troškove advokata dogovorno isplate borcima a ne advokatima!

Da Vas podsetimo:  NAJVEĆA KOMPLET LEPINJA U ISTORIJI: Užičani napravili specijalitet za Ginisa!

Hvala advokatima iz Valjeva, još jednom su dokazali da su visoki profesionalci, koji rade u interesu svojih građana! Ovo što su radili advokati iz Kragujevca za kafanskim stolom je ponašanje suprotno odredbama Zakona o advokaturi, kodeksa advokatske etike, statuta AKS itd. Dovođenjem u zabludu, prikazivanjem lažnih činjenica, stvara se osnov za sumnju na krivično delo prevare boraca i zloupotrebu njihovog poverenja? Obaveza VJT Valjevo i PU Valjevo je da o ovome informiše, što je u interesu zaštite građana grada Valjeva!

ljubomir bradic

Predsednik UBR od 1990. god grada Valjeva

Bradić Ljubomir

9 KOMENTARA

 1. Druga rec nepostoji nego Bruka!!!
  Pojedini borci navalili kao da dele zlatnu marendu? Nemogu da verujem da neko tako moze da obeca pare koje treba isplatiti jer moramo svi biti isti u jednoj drzavi.
  Ovo nemoze niko da zaustavi i izgleda kao zlatna groznica jer po tuzbi za diskriminaciju borci nedobijaju nista a advokati svoje troskove. Sledi nova tuzba za stetu i borci ce dobiti oko 30.000,00 a Advokati opet svoje troskove ali postoji jedno ali sta ce reci Kasacioni sud i opet ce borci placati takse i upravu je pisac teksta. Ovo samo moze da razresi Medunarodni sud ili Drzava sa sveobuhvatnim nediskriminatorskim resenjem!
  A da je sramota jeste i nemoze me niko ubediti!!!

 2. Ljudi sta se ovo radi i dali smo svi isti u Drzavi Srbiji i opet ce nam biti kriv Vulin zato sto mi negledamo sta potpisujemo jos pazi molim te koliki „grabez“ za kafanskim stolom?!
  Bruka sta se radi!!!

 3. Ovo je bruka i ovo mora drzava da zaustavi gde je advokatska etika i borba za nepravdu a ne borba za kafanskim stolom za svoj dzep????
  Srbijo probudi se!!!

 4. Sta je ovo???
  Dali je ministarstvo za boracka pitanja i za ovo krivo???
  Sto dajete punomocja na prazna obecanja i eto mozda posla za privatne izvrsitelje???
  Posle cete kukati na Vladu, na Vulina, na Popovica i tako redom a ne razmisljate sta radite???
  Dosta „pljacke“ boraca???
  Advokati Srbije zastite sada svoje gradane borce pa zar kafanskim stolom uzimate punomocja ah kakva sila ih natera da to rade!
  Ovo je morao neko da otvori i iza ovoga neko stoji???

 5. Dali je ovo moguce za kafanskim stolom se uzimaju punomocja gde je advokatska komora Srbije da reaguje???
  Ko moze meni nesto da garantuje i kakvi bre euri to je laz i obmana nas boraca.
  Ovo je zrelo za hapsenje sta se radi u Srbiji sa borcima!?
  Dali su Valjevski i drugi casni advokati ,,nepismeni“ kako rece Bradic ili je po sredi tal ali koga???
  Nedajte se borci Srbije!!!
  Podrska iz Krusevca! I na kraju:
  Sta radi tuzilastvo za organizovani kriminal!!!????

 6. Ovo je bruka sta se radi po Srbiji i ovo neko namerno organizuje borcima se svasta obecava bas kao sto kaze gospodin Bradic ,,macka u dzaku“ i ovo treba neko da zaustavi.
  Sta imaju borci od tuzbi nista a pare koje su namerili par advokata da pokupe bolje je dati borcima neulazeci dali im pripadaju dnevnice ili ne!?
  Drzava je jednom delu boraca to isplatila i tu je tacka, mora i drugima ali par advokatata sta radi po Srbiji ovo nema nigde cak do te mere ,,lazi“ idu da govore da je Medunarodni sud doneo presudu da se isplate i ostali i to nije istina a tacno je napisano.
  Predsednice Vucicu ovo je tezak problem za Vas koji vrsite vlast i dobar tekst i ovome treba stati na put a radi se o nekoliko advokata i par udruzenja koji uzimaju i pare za clanstvo!???
  Borci nenasedajte tekst je odlican i sve je napisano sta se radi ali kriza pa se zaleteli mnogi i nevide sta potpisuju a to ce doci na naplatu i nemojte posle kukati kako morate da platite taksu i mozda troskove advokata. Veliki broj advokata ili skoro svi advokati sem njih par u Srbiji nece da se bave ovakom mozda ,,prevarom“????
  Pitanje je ko se sa kime ,,tali“ ako se dobiju samo advokatski troskovi???
  Advokatska komora je postena i casna organizacija i ovo treba da ispita kakva bruka za ,,kafanskim stolom“ skupljati punomocja pa gde je tu advokatska etika i cast???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime