Put u EU biće plaćen Kosmetom, ali i Vojvodinom?

0
671

Današnja izjava Jelka Kacina pokazuje da Srbija svoj put u EU treba da plati ne samo Kosovom nego i Vojvodinom.

jelko_kacin_kartografDanašnja izjava Jelka Kacina pokazuje da Srbija svoj put u EU treba da plati ne samo Kosovom nego i Vojvodinom.

Prirodu svojih namera prema Srbiji Kacin je nedvosmisleno ispoljio kako tokom rata u Sloveniji, tako i kasnije kao izvestilac EP za Srbiju besprizornim zadiranjem u unutrašnje stvari Srbije, sa patološkom potrebom da deli lekcije i ponižava Srbiju kao državu, pa je današnja izjava samo još jedna u dugom nizu.

Što se Ustava Srbije tiče, on je i donet da bi se Srbija odbranila od takvih kao što je Kacin, pa i ne čudi što baš „dobronamerni“ Jelko traži njegovu izmenu. Ipak, o tome će, koliko god to Kacinu bilo neverovatno, odlučiti narod Srbije, a ne on.

Izjava da je “pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine” pokazuje se da to što se vlast u Srbiji odrekla Kosova očigledno nije dovoljno, i da će se tek otvarati pitanja – Vojvodine, Raške, Republike Srpske u cilju daljeg komadanja srpskog nacionalnog prostora.

Upravo zato, DSS smatra da je neophodno hitno raspisivanje izbora, kako bi narod u Srbiji zaustavio dalje sakaćenje Srbije zarad ulaska u Evropsku uniju. Izbori bi svakako bili prilika i da srpski narod u Vojvodini odluči da li će svoju sudbinu prepustiti onima kojima naloge daje Jelko Kacin.

Milenko Jovanov

Izvor Fond Slobodan Jovanović, 17. 09. 2013.

– – – – – – – – – –

OLIVER ANTIĆ: KACINOVA IZJAVA SKANDAL

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je izjava Jelka Kacina o Vojvodini nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal.
„Kacin je povredio suverenitet i ustavno uređenje Republike Srbije. Ustavne promene su isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija“, rekao je Antić za Večernje novosti.

Da Vas podsetimo:  Svi ljudi sveta moraju da ustanu i sruše ovaj loš sistem!

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je u Briselu da je sada pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine i poručio Beogradu da mora rešiti pitanje finansiranja Pokrajine.

„Imajući u vidu predstojeće pregovore o članstvu Srbije u EU, smatram da je ovo pravi trenutak za otvaranje pitanje ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine. Trenutni okvir autonomije je neizvestan i nejasan, što sprečava Vojvodinu, a samim tim i Srbiju da razvija svoje kapacitete“, rekao je Kacin na panelu „Vojvodina: izazovi na putu demokratske konsolidacije“ u Evropskom parlamentu.

Izvestilac EP za Srbiju je rekao da je trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine.

Izvor Večernje novosti/B92, 17. 09. 2013.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime