PUT U EVROPSKU BUDUĆNOST

2
120

Nebeski narod konačno može da odahne. Konstituisanjem nove vlade, demokratski i evropski orijentisane, sa primesama rusko – kineskog pobratimstva počeo je deveti krug paklenog pridruživanja savremenim belosvetskim tokovima. Pre samog čina pridruživanja potrebno je da se najpre razdružimo sa zdravom pameću, u smislu priznavanja nezavisnosti Kosova (nije obavezno ali je poželjno), uvođenja sankcija posestrimi Rusiji, i bataljivanja siđinpinijade sa maocetugovanom sabraćom s one strane kineskog zida. I nije tu kraj, u međuvremenu ćemo dobiti i neke nove zadatke.

Ilustracija Koreni.rs, Foto: Pixabay, Instagram/buducnostsrbijeav, Pieter Bruegel

Kola su, znači, krenula uzbrdo. Put je krivudav i neravan, ali su dizgini u sigurnim rukama. Bičeve su obezbedili nemilosrdna Evropa i njen polubrat nemilosrdni NATO. Daljinski upravljač, za svaki slučaj, drže alcahmerizovani Bajden, Makron i Šolc. Baterije daljinca nisu od našeg  litijuma, ali se radi na tome, doduše iz potaje. Postoji opravdana sumnja da su Kinezi uvalili svoje baterije, sličnog kvaliteta kao i kineski donji veš.

U novoj vladi nije bilo mesta za bivšeg ministra vojnog. Razlog je jednostavan: čovek nije služio vojsku jer je dustabanlija, pa ne razume ni jednu vojnu komandu a naročito onu – DIŽI MIG-a! Zato je imenovan novi kome su poznate sve komande, a naročito DIŽI…

Što se ostalih ministara tiče – „ima gi razni“, to jest od svakakvih do kojekakvih.

Za one što glasno negoduju oformljeno je ministarstvo koje može da im stavi plombu na usta. Ministar je naročito imun na vapaje izgladnelog naroda. Onima kojima je ogadilo dijetalno korenje i makrobiotička trava upućuju se na visokokalorične kontejnere.

Ministarstvo za higijenu, dezinsekciju i dezinfekciju uveliko uništava tragove kriminalne i tajkunske gamadi. Odzvonilo je i glodarima narodnih para. Deratizacione ekipe ih upućuju da svoj (ne)pošteno stečeni novac nose na Kipar i ostala avetinjska i majmunska of šor ostrva.

Da Vas podsetimo:  Zabranjena kapija

Ministarstvu za bagerisanje i buldožerisanje pripali su i resori bušenja, rušenja, potkopavanja, zatrpavanja, zidanja, asfaltiranja, dreniranja i bandažiranja. Nema odmora dok traje obnova, bato! Sve mora da bude spremno za neko predizborno presecanje vrpce začinjeno obećanjima o predstojećem dijamantskom dobu ( zlatno smo, hvala bogu, jedva preživeli ), ekonomskom liderstvu i neviđenoj BeDePeizaciji.

Ministarstvo za izvinjavanje dužno je da se unapred izvini tvorcima novog zverskog poretka ako kadkad dignemo glas u odbranu časti i dostojanstva. Treba ih uveriti da mi nismo dostojni nikakvog dostojanstva, a ni časti.

Posebna pažnja posvećivaće se negovanju ispranih mozgova, svesti u pelenama i šupljih glava, kao najvećim tekovinama dosadašnje ničim izazvane napredne demokratizacije.

Umesto medalja i ordenja stradalnicima tranzicije i privatizacije, i kapom i šakom, deliće se veštačke suze radosnice. Da se siti isplaču od sreće.

To je za sada pravi i jedini put u svetlu budućnost i bolje malo sutra.

Pa, srećan nam kraj!

autor: Ljubomir Ilić

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime