Putevi gospodnji su za luksuzne automobile

0
1523
Parking ispred Hrama Foto: Studenti beogradskih univerziteta / Facebook

Poređenje u Srbiji je nezahvalna kategorija koliko i priča o napretku i prosperitetu. Neće Srbi oprostiti ni dobro ni loše – osim urođenog junaštva i čojstva, imamo taj manir da svima i svemu nađemo manu. Ali zar nam ništa nije sveto pa smo počeli da sudimo i kolima?

Kad smo kod toga, osvrnimo se na fotku koja je pre dva dana šerovana na grupu „Studenti beogradskih univerziteta“. Ispred Hrama Svetog Save parkirano je nekoliko automobila. Sudeći po izgledu, mnogi su došli do zaključka da su vlasnici sveštena lica. Od „audija“ preko „pasata“ do „škode“. Nema šta, dobar izbor.

Iskreno ja bih se opredelio za „BMW“ – slaže se uz mantiju, a ako nosiš bradu, daje ti na ozbiljnosti. Ne verujem da se valja tolika lova za „Range Rovera“, inače nemam zamerku za boju kola. Crno je keva, povlači sa sobom tu mistiku oko religije i daje do znanja da nema zezanja.

Ali stvarno, zamislite patrijarha u „renou“ iz osamdeset i neke. Pa ko bi uopšte mislio da je bitan? Svi bi ga preticali, svirali, on bi morao da se vuče iza neke auto škole. A i ne mogu da smeste stomake ako npr. sede pozadi, malo je tu prostora, ne ide. Šta, hoće neko da mi kaže da bi se vozio u tramvaju kao pokojni patrijarh Pavle i kuvao na vrućini sa još 200 ljudi? Mani me te lažne skromnosti, ko ti je kriv što moraš da plaćaš porez i imaš platu (ako je uopšte imaš, sirotinjo)? Svako sebi bira put. A putevi gospodnji su pravljeni samo za automobile nemačke proizvodnje. Mi ostali ćemo peške.

Izgleda da im je isti dobavljač kao ovima iz Vlade. Parking na kom bi pozavideli mnogi auto saloni. Pa ovo nema ni ispred Miškovićeve gajbe kad slavi. Dobro, verovatno ima, isto je to društvo.

Da Vas podsetimo:  KUĆA U KOJOJ JE POČELA SAGA OBRENOVIĆA: Unutrašnjost ostala netaknuta od vremena kneza Miloša!

Stefan Milenković

noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime