Putin danas slavi 70. rođendan!

0
41

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas slavi 70. rođendan.

Foto: Printscreen YouTube, Pixabay

U službi je od 7. maja 2012. godine.

Bio je drugi predsednik Rusije od 7. maja 2000. do 7. maja 2008. godine zamenivši Borisa Jeljcina, nakon što je pobedio na predsedničkim izborima.

U razdoblju od 31. decembra 1999. do 7. maja 2000. godine, za vreme dok je prvi put obavljao premijersku dužnost, bio je i vršilac dužnosti predsednika Ruske Federacije.

Skoro četvrt veka Putinove odluke su imale uticaj na ljude i celu Rusiju. U srcu svih donetih odluka su njegov pogled na svet i principi koji su se razvijali tokom ovih sedam decenija.

Sam Putin je istakao da je za vrijeme obavljanja funkcije predsednika Rusije osetio kako se iz ličnosti pretvara u funkciju, međutim, prema njegovim rečima, uspeo je da zadrži ljudske vrednosti i najvažnije osobine.

„Moji prijatelji, koje poznajem još sa univerziteta, kažu da se nisam puno promenio“, poručio je Putin.

Govoreći o svom karakteru, Putin je istakao da je u velikoj meri njegov karakter formiran zahvaljujući naporima prvog trenera džudoa i samboa. Predsednik je rekao da je na ovaj način stekao ne samo navike za zdrav način života, već i određene principe, koje je nastavio da sledi tokom celog života.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime