PUTIN – IMPERIJA, NATO – HISTERIJA

1
98
Vladimir Putin na Minhenskoj
bezbednosnoj konferenciji 2007.

Prava drama i histerija u centralnim zapadnim i u domaćim podražavalačkim i otvoreno antiruskim medijima nakon obraćanja predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Ništa manja histerija ni u izjavama zapadnih zvaničnika koji su iz Putinovog govora najbolje zapamtili ono čega u njemu nije bilo – otvorenu agresivnu pretnju nuklearnim oružjem.

Od Litvanije, preko Nemačke i Britanije, do Sjedinjenih Američkih Država, malo ko se od iole značajnijih političkih ličnosti Zapada nije oglasio, ocenio, protumačio, usprotivio, častio Rusku Federaciju epitetom „odmetničke države“.

Nije zaostala, razume se, ni domaća NATO filijala, koja nam saopštava da je ruska stvar i u Ukrajini, ali i samoj Rusiji propala, te da je Putin izgubio ne samo rat, oni to već znaju, već i razum, ali i konce unutar svojih struktura, da je njegova pretnja nuklearnim oružjem ključni dokaz očaja i poraza politike Moskve.

Međutim, kad se i nepažljivo, a naročito pažljivo, sasluša govor ruskog predsednika, jasno je da u njemu ničega od onoga na čemu se u histeričnoj priči sa NATO strane insistira nema. U sadržaju i tonu Putinovog obraćanja prisutan je potpuno smiren, racionalan, uravnotežen i odlučan pristup. Još jednom ponovljen presek dosadašnjih ključnih dešavanja i apostrofiranje uloge vodećih NATO država ne samo u ukrajinskom konfliktu već i u pokušaju rasparčavanja i uništavanja Rusije, što je njihova opštepoznata i zvanična politika. A kada je u pitanju pominjanje nuklearnog oružja, evo citata, s tim ne treba improvizovati.

„Pokrenute su i nuklearne ucene. Nije samo reč o granatiranju nuklearne elektrane Zaporožje, koje podržava Zapad, koje preti nuklearnom katastrofom, već i o izjavama pojedinih visokih zvaničnika vodećih zemalja NATO o mogućoj primeni oružja za masovno uništenje protiv Rusije – nuklearnog oružja.

Te koji sebi dozvoljavaju da iznose takve izjave protiv Rusije, želim da podsetim da i naša zemlja raspolaže različitim sredstvima naoružanja, a pojedina sredstva su i savremenija nego što to imaju članice Alijanse. U slučaju bilo kakve pretnje teritorijalnoj celovitosti naše zemlje, sa ciljem da se zaštiti Rusija i naš narod, mi ćemo bezuslovno iskoristiti sva sredstva kojima raspolažemo. To nije blef.

Da Vas podsetimo:  SRBSКI USTАNIČКI PUCАNj u HRVАTSКI КLЕROFАŠIZАM

Građani Rusije mogu da budu sigurni – teritorijalna celovitost naše domovine, naša nezavisnost i sloboda će biti osigurana, naglasiću još jednom, svim raspoloživim sredstvima. A ti koji pokušavaju da nas ucene nuklearnim oružjem treba da znaju da se ruža vetrova može okrenuti i protiv njih samih“.

Dakle, nikakva agresivna pretnja nuklearnim oružjem, jedino stavljanje u izgled spremnosti na upotrebu kompletnog vojnog potencijala u slučaju ugrožavanja suvereniteta, bezbednosti i teritorijalne celovitosti Ruske Federacije. Šta to u odlučnosti jedne velike države, koja je bila, jeste i biće imperija, da svim raspoloživim sredstvima brani svoj narod i teritoriju može biti sporno, neobično ili novo? I šta je tu nejasno.

Biće da svako ko je u rečima Vladimira Putina čuo ikakav agresivan pristup ima problem ili sa percepcijom ili sa istinom. Ili najpre strah, kao posledica svesti o stvarnoj snazi protivnika, čini svoje. Ali to već nije do Putina. Umesto što kmeče, dreče i vreče, bolje bi im bilo da su na vreme čuli i dobro upamtili reči NBA legende Čarlsa Barklija – „što ulaziš u frku kad si slabiji“. Ali izgleda da takvima ne vredi objašnjavati, pamte samo zakucavanja.

autor:Dragan Dobrašinović

izvor:https://iskra.co/

1 KOMENTAR

  1. “Kolektivni zapad” i Amerika kao najjačio dio istog, ne uspijevsju da sazriju i samo sebi da priznaju faktično stanje. Nema više blesavog Gorbačova ni pijanog Jeljcina. Rusija i Kina su izrasle u velesile
    ravne tom kolektivnom zapadu, a udružene mnogo jače. Djetinjasto glupo je tjerati Kin protiv Rusije. Čim prije to shvate, bolje za sve. Interpretacija Putinovog govora je čisti dokaz “ razmaženosti i nezrelosti” tumača !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime