Putujući cirkus

0
1228

Vučić lažira svoje troškove službenih putovanja

kolonaKada Tomislav Nikolić otputuje na neki službeni put, mediji danima bruje o tome koliko je novca potrošio. “Kurir” je, na primer, objavio da će Nikolićeva “svita spiskati 120.000 dolara za pet dana u Njujorku”. Iz Predsedništva je saopšteno da je Nikolić na put do Ujedinjenih nacija potrošio 78.000 dolara.

Imajući u vidu to da je Aleksandra Vučića svakog dana na nekakvom putu, “nezavisni” režimski mediji se nikada nisu zapitali koliko Vučić troši na službena putovanja. Vučić je više na putu nego u zgradi Vlade. Juče Slovenija, Makedonije, prekjuče Nemačka, Ševedska, Danska, Engleska, Austrija, Davos… Zajedničke sednice sa stranim vladama…

Da ne spominjemo Vučićeva putovanja po Srbiji. Praktično, Vučić i njegova vlada su kao putujući cirkus.

Dokaz da “štedljivi” Aleksandra Vučić troši mnogo više nego što mu je odobreno, nalazi se u Zakonu o budžetu za 2015. godinu.

Naime, na ime putnih troškova, kabinetu predsednika Vlade odobreno je svega 2,7 milion dinara, odnosno, oko 18.000 evra. Kada taj iznos podelimo sa brojem dana u godini, ispada da Aleksandra Vučić može da troši oko 7.300 dinara dnevno na putne troškove.

Prema budžetu, Nikolić na raspolaganju ima znatno veći iznos za putovanja – 38,5 milion dinara. Kabinet prvog potpredsednika Vlade, Ivice Dačića, na raspolaganju ima 3,6 milion dinara za putovanja. Ministarstvo spoljnih poslova, kao poseban državni entitet, na raspolaganju ima 76,3 milion dinara.

Imajući u vidu to da Aleksandar Vučić putuje više od bilo kog diplomate, postavlja se pitanje iz kojih finansijskih sredstava se finansiraju putni troškovi za njega i njegovu svitu? Suma od 2,7 milion dinara za celu godinu jednostavno nema smisla. Podsetimo da tih 2,7 milion dinara nije namenjeno samo za njega lično, već za sve zaposlene u njegovom kabinetu.

Da Vas podsetimo:  Nije u pitanju samo Beograd. Treba ponoviti sve izbore

Uzimajući u obzir činjenicu da je Vučić glavni kritizer službenih putovanja, da li je iz tog razloga u budžetu za 2015. godinu napisao očigledno lažan iznos za troškove putovanja?

Odakle se finansiraju Vučićeva svakodnevna putovanja? Odakle se finansiraju putovanja njegove svite koja ga prati u stopu? Koliko koštaju zajedničke sednice Vlade Srbije i stranih vlada? Sigurno ne 2,7 milion dinara godišnje.

Pogledajte kolonu vozila koja je pratila Vučića tokom nedavne posete Kosovu.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime