“Radijacija“ zapadnog poretka sveta

0
81
Dragan Vujičić Vuja, Beograd 15. 06. 2016. foto: Predrag Mitić

Piše: Dragan Vujičić

Dragi prijatelji sa Tambovskog državnog univerziteta

Zadovoljstvo mi je da govorim pred Vama u ovom teškom trenutku, podjednano tragičnom za Ruski i Ukrajinski narod i sve misleće Slovene.

Trenutna situacija i na frontu i u javnosti je tužna, skoro nadrealna i zbog toga jer se na teritoriji jedne slovenske zemlje prikuplja oružje i ratni plaćinici da navodno drugoj Slovenskoj zemlji pomogne u ratu sa najvećom Slovenskom zemljom na svetu!

U mojoj Srbiji za ovaj rat kažu: Zapad ponovo peca svoju zlatnu ribicu u krvi Slovena!

Cinično je do besmisla što se na zapadnoj hemisferi ovaj zločinački poduhvat medijski tretira i prati kao Humanitarna pomoć, kao da se isporučuju džakovi brašna gladnim i nerećenim ljudima u Ukrajini a ne oružje koje će produžiti rat.

Kao novinaru sa velikim uskustvom , teško mi je naći prave reč da objasnim i sebi i Vama koliko je nadrealno što se u zapadnim medijima piše o navodnim dobrovoljcima koji idu da ratuju u Ukrajinu i što se predstavljaju kao o borci dobrovoljci u Španskom građanskom ratu u prošlom veku a šalju se u jedinice koje na uniformama imaju nemačke nacističke simbole!

U svetu međunarodne politike danas, neonacistička priroda novog proameričkog režima u Ukrajini je do sada već dobro utvrđena. Uz zapadnu podršku, posle 2014. partija Svoboda i Desni sektor su brzo počeli da podižu naoružane neonacističke trupe koje sada služe kao ukrajinska nacionalna garda.

Svi znaju da je Obamina adminstracija bila ta koja je budžet Bele kuće stavila troškove za naoružavanje nacističkih bataljona i pune tri godine ”uspon”naoružanih nacista Ukrajini bio je redovno praćen zvaničnim troškovnikom za njihovo izdržavanje i pripremu za rat sa Rusijom.

Tačno je da su troškovi za Azov i Ukrajinska gardu maknuti sa zvaničnog Sajta Bele kuće ali ti troškovi se sabiraju svake budžeteske godine i ne sumnjajte da su uračunati i u budžetskoj godini 2022 koju Bela kuća objavljuje u novembru.

Dragi prijatelji, pošto znam da obraćam obrazovanim i moralnim ljudima, naslućujem da se svi pitate i da li ima grešaka u ponašanju Ruske države u ratu jer su njene trupe prve prešle granicu suverene Ukrajine.

Znam da to znate ali da vas uverim da niko ko je dobronameran ne bi na teritoriji svoje zemlje instalirao čak 16 bio laboratorija sa opasnim agensima svestan da su namenjene da se lansiraju na susede. Od tih 16 biolaboratorija koje su Amerikanci finasirali, čak osam je bilo finansirano 100 odsto iz Vojnog budžeta Amerika. Svi ti podaci bili su javni do 25.febrara do 02.sata po američkom vremenu kada su skinuti sa zvaničnog sajta Ministasrtva odbrane SAD..

Drugo bio sam u ratu kao izveštač na ratištima u mojoj zemlji i znam šta je ratna propagnada. Ona stimuliše najmoćnije aspekte naše psihe, naše podsvesti, naše instinktivne nagone. Mnoge tera da napuste razum i da joj se vidljive ratne muke druge strane u ratu ukažu kao saopstveni greh.

Budite oprezni kada donosite zaključke jer ova vojna u Ukrajini nema nikave veze za humanitarnom prirodom.

Da ima, predsednik Džozef Bajden bi oslobodio sedam milijardi dolara avganstanskog novca koji je zadržao u svojim banaka u trenutku kada 97 odsto Avganistanaca gladuje.

Da Vas podsetimo:  Razmišljanja koja se mogu izmeniti i proširiti!

Uzalud mu je pisalo čak 80 američkih humanitarnih organizacija u prošli petak 4. marta.

Umesto toga je istog dana promovisao sebe kao ličnost koja će navodnoj ruskoj kleptokratiji stati na put tako što će Rusima zaplenjivati imovinu u inostranstvu.

Sve to bi možda imalo nekog smisla da se ne radi o čoveku čiju familiju i u SAD zovu Bajden Inc.i koji je i sada do grla u koruptivnim skandalima veznima za poslovanje svoje familije sa Ukrajninom, Rumunijom Kinom.

Takođe znam da ste možda zbunjeni jer zapadni mediji o vašim liderima govore kao o satanama.Od srpskih državnh i vojnih lidera su napravili zveri i tako su im sudili a da je srpski narod bio nemoćan!

Kada razmišljate o tome neka vam na pameti bude studija Galant Fondacije iz 2018.koje je obavljena na američkom (Jejl Rivju of Internešnl Stadis IRIS) gde je izbrojano da su za šest meseci iračkog rata od avgusta 1990.do febrara 1991. najveći američki mediji upoređivali iračkog predsednika Sadama Huseina sa Adolfom Hitlerom 1.035.puta.

Kada smo kod Jejla, podsećam vas da je ovom fakuletu od strane njihovoh profesora posle 2.000 napisana i štampana studija o cepanju teritorije Rusije jer,kako se izrazila Madlen Olbrajt: Nije u redu ni pošteno da jedna zemlja(vaša zemlja)poseduje tolike prirodne resurse.

Ali da se vratim na aktuelni trenutak.

Apsolutno nije tačno da kompletan zapad nema razumevanja za iznuđeni vojni odgovor Rusije u Ukrajini. Upozorenje da će Rusija morati vojno da interveniše ukoliko se nastavi suluda politika guranja Ukrajine u NATO godinama izbija sa vrha vašingtonske politike tako da je Bajdenov aktuelni direktor CIA Vilijam Berns u više navrata upozoravao na to.Geoplitičari i naučnici širom ogromnog političkog spektra u SAD, uključujući desničarskog realistu Džona Miršajmera i levičarskog Noama Čomskog na vreme su upozoravali Stetj department da gura nesrećnu Ukrajinu u propast..

Cenjeni profesor političkih odnosa i naučnik Džon Miršajmer napisao je još 2015. godine:”Ono što se ovde dešava je da Zapad vodi Ukrajinu niz strmu stazu , a krajnji rezultat je da će Ukrajina biti uništena“.

Džordž Bibi, bivši direktor za odnose sa Rusijom i analitičar CIA bivšeg potpredsednika Dika Čejnija upravo je napisao:

”Izbor sa kojim smo se suočili u Ukrajini — i tu namerno koristim prošlo vreme — bio je da li da Rusiji omogućimo da stavi veto na ulazak Ukrajine u NATO za pregovaračkim stolom ili da je prisilimo da to radi na bojnom polju“.

I odlučili smo da obezbedimo da se veto primeni na bojnom polju nadajući se da će vojna operacija propasti”!

Džordž Kenan, živa legenda američke politike ”obuzdavanja”SSSR nazvao je širenje NATO-a ”strateškom greškom potencijalno epskih razmera“.

Tomas Fridman, najistaknutiji američki spoljnopolitički novinar , proglasio ga je ”najnepromišljenijim projektom posthladnoratovske ere“

Pukovnik Daglas Mekgregor ,čovek koji je prošle godine trebao da preuzme ambasadorsko mesto u Berlinu je nedavno na Foks njuzu istakao da će sve istočno od reke Dnjepar postati deo nove Novorusije, ako ne i deo Ruske Federacije….

Da Vas podsetimo:  Da li se Hrvati i Srbi spore o — istom Dubrovniku!?

Kako i zašto je impotentna Evropa uhvaćenu između Scile i Harbide, između svoje političke nezrelosti i ruske vojne sile- znaće se naknadno.

U nastavku izlaganja hteo da vam govorim o regrutovanju dobrovoljaca za rat u Ukrajini i slanju oružja u ovu zemlju.

Malo ljudi je možda i u Rusiji svesno da je to atomska bomba koja je već bačena podjedanko na Rusiju i Ukrajinu i čija radijacija će napraviti mnogo pogibije. Iskustva Srbije i Republike Srpske mogu biti dragocena da se ova smrtonosna ”radijacija” bolje razume.

Prve nacističke jedinice sa kukastim krstovima pojavile su se 1991.u Hrvatskoj pobuni koja je tada bila još regularna države SFRJ. Hrvati su vođeni Katolicizmom ustali protiv Srba a srpski zahteva da budu ravnopravni u ”novoj” Hrvatskoj i da govore na svom jeziku je glatko označen kao ”srpski nacionalizam”.

Da li Vam ovo zvuči poznato?

A kao metaforu za plaćenike uzeću slučaj nemačkog građanina, narednika Bundesvera Rolanda Berecka koji se 1991.priključio Hrvatskoj vojsci a već u martu 1992. bio u hrvatskim jedinicama koje su prve prešle granicu Bosne i napali Srpske gradove u i sela duž reke Save u Bosni.

U Posavini su tada izvršen najstrašniji zločini nad ljudima koje Haški sud nije hteo da procesuira nego ih je sakrio.

Taj nemački narednik palio je zatim srpska sela širom tada uspostavljene države Republika Srpska Krajina a da snage UN, plavi šlemovi ,nikad nisu mogli da se ”odupru” Hrvatima.

Isti čovek je potom učestovao 1995. u ubijanju srpskih civila u Krajini pa u Republici Srpskoj u 11 opština a zatim je otišao 1998 na Kosovo da bi rat završio kao CIA terorista koji je učestovova u nizu podmetanja eksploziva gde god su Srbi trebali da budu bebedni pod garancijom mešunarodnih snaga.

U Prištini je digao u vazduh i ubio sroskog pukovnika policije a umešan je i u u atentat na srpskog ambasadora Stanimira Vukićevića u njegovoj Prištini.

Ovaj terorista ipak je na kraju morao da bude u zatvoru ali je odavno izašao i danas je on je navodno završio Pravni fakultet u Prištini ima svoju agenciju za obezbeđenje i knjigu memomara kako je ubijao Srbe.

Verovali ili ne on, je heroj za Albance i zapad kao i njegovi junaci iz knjige koji su nemilosrdn ratovali uglavnom sa srpskim civilima.

Takvih dosijea pasa rata je na desetine i neću da uzimam dalje vreme o tome.

Važno je znati i da se strategija ratovanja SAD u Ukrajini nije promenila ni za pedalj nego što je bilo u mojoj zemlji.

Možete očekivati sa 100 odsto sigurnosti da će Vas uskoro optužiti da ste nepravili neku Srebrenicu.

Ako im dozvolite da zatvore nebo, znajte da će vas bomabrdovati. Srbima je u Republici Srpskoj nebo bilo zatovrenao od novembra 1992.tako da nisu dozvoljavali ni helikopterima da spasavaju ranjenike. Prvi put u Republici Srpskoj su bombarodvani 1994 a onda zastrašujuće od 30 jula do 17 avgusta 1995.

Ako Rusija pogreši pa pristane na tzv.demilitarizovane zone za civile u Ukrajini pod nadgledanjem UN budite sigurno da je to u stvari uspostavanje ”međunarodni sistema kolektivne bezbednosti za teroriste”.

Da Vas podsetimo:  Evropska unija deluje protiv Evrope – i sveta

Oni će se tamo odmarati i spremati na nove terorističke akcije.

U slučaju da čujete kako se predlaže da se neka teritorije oglasi za teritoriju nenapadanja možete biti sigurni da tamo stižu američki i britanski vojni instruktori.

U tzv. zoni bezbednosti na jugu Srbije 2000-2001. Albancima je komandovao britanski oficir Bob Črč čovek koji je školovan na akademiji Sanderst. Pod komandom ovog Britanca protiv Srba sa snajperom se borio izvesni Mihelson iz Holandije koji se u novinama Aftenpost hvalio da je ”pogodio” 72.srpske glave.

Iz ove enklave zahvaljujući Britancima izlazili su teroristi koji su ubijali Srbe na Kosovu od 1999. do 2002.

Dragi prijatelji, ovaj Manihejski rat nije bio vaš izbor. Kada ga razmatrate, nemojte da zaboravite na upliv Katoličke crkve u ovaj, nazovimo ga i tako ”Pravoslavni sukob”.

Katolička crkva odavno nije ”duhovna zajednica” nego, između ostalog i partner Davosa u nekakvoj Četvrtoj industrijskoj revoluciji sa bankovnim računima gde se slivaju pare iz zapadnih Hedž fondova.

Proverite Veb sajt Benk of Amerika i imaćete šta da vidite.

Ovo potenciram jer je mnogo važno da se ne ponovi Staljinova greška koja po urbanom mitu u Srbiji glasi:

-Pitali su Staljina šta misli o uticaju Vatikana a on je lakonski uzvratio pitanjem:

Koliko ta zemlja ima tenkova?

U ratu u bivšoj SFRJ Katolička crkva je bila prvoborac svađanja naroda a ljudi kao što su tadašnji Papa Jovan Pavle Drugi,Tadeuš Mazovjeciki Poljak koji je u ime UN nadgledao ljudska prava bili motori narativa da su samo pravoslavni krivi a da su samo katolici žrtve.

Napisao sam mnoge eseje na ovu temu ali ne bi da vas zbunjujem jer verujem da ne poznajete dobro istoriju stradanja mog naroda od 1914-1918 i 1941-1945.

Katolička crkva bila je nosilac ideologije hrvatskih nacista.

U ratu devedesetih sem katolika Mazovjeckog i Pape Jovana Pavla moju zemlju su uništavali i sledeći ”posvećeni ”katolici.Džozef Bajden,Patrik Bjukenen, ambasador u Zagrebu, Piter Galbrajt, Vesli Klark Bil i Hilari Klinton…

Mnogi od ovih ljudi su i vama za vratom.

Nadrealno zvuči ali Bil i Hilari Klinton su 3.marta ove godine posle pet godina ponovo aktivirali svoju NVO Globalna inicijativa i sudeći po tvitovima ohrabruju pse rata da odu da se bore u svetom ratu protiv Rusa.

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton, je najglasnija u pozivima da se naoruža ukrajinska „pobuna” i to nije samo pokazatelj da se Hilari Klinton kandiduje 2024. godine.

Iza nje je Vojnoindustrijski kompleks sa sve jastrebovima poput senatora Kiznindžera,Majka Pompea,generala Milija…

Naša krv je za njih ”dobra kriza”koju ne žele da propuste.

Na kraju ,dragi prijatelji:Nemoj da se plašite.Strah jeste najzdraviji ljudski nagon jer nas sprečava da pogrešimo ali strah nije intelektualna vrlina niti signal da ste ekstra humani kao građani zapada.

Na fakultetu se ispiti polažu više puta a u životu ima ispita pred kojima stojim samo jednom.

Uz nadu da će rat stati danas, sve vas pozdravljam iz Beograda.

https://www.in4s.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime