Radikalima Nikolićeva izdaja Kosova manji greh od lažne diplome

0
777

NeocekivanoGotovo svi mediji u Srbiji su preneli vest o sastanku delegacije SRS sa Tomislavom Nikolićem, koji su od njega tražili ostavku zbog lažne diplome i aktivnosti njegove supruge ali – ne i zbog izdaje Kosova i Metohije!

Gotovo da nema medija u Srbiji koji nije preneo kratki video u kome se delegacija Srpske radikalne stranke sastala sa predsednikom republike Srbije, Tomislavom Nikolićem, povodom konsultacija za sastav nove Vlade.

Gromoglasno je odjeknula vest o ovom susretu jer je trajao svega tridesetak sekundi nakon čega je Nikolić demonstrativno napustio sastanak.

Kako Novosti prenose, Šarović je novinarima precizirao da su konsultacije sa Nikolićem trajale oko 30 sekundi, a da ih je zatim predsednik države demonstrativno napustio.

– Rekli smo Nikoliću da nemamo nameru da ulazimo u Vučićevu vladu i pozvali smo ga da odmah podnese ostavku. Izneli smo mu veliki broj kriminalnih afera zbog kojih mora da ode, od kupovine stanova i vikendica, podizanja crkve pokajnice, osnivanja fondacije njegove supruge u zgradi Predsedništva, lažne fakultetske diplome. Spremili smo se svašta još da mu kažemo, ali on je jednostavno ustao i otišao.

Nataša Jovanović je dodala da ju je Nikolić na kraju, dok su odlazili, “neprilično” upitao – kako je prošla na lokalnim izborima u Kragujevcu.

2016-05-25_044558Šta je to još „svašta nešto“ možemo da pretpostavljamo ali ne možemo da tvrdimo. Međutim ono što možemo da tvrdimo jeste činjenica na koju se osvrnula i čitateljka KM Novina.

Sve ovo se i vidi u priloženom, još i titlovanom video snimku, gde predstavnici Radikala ni jednom jedinom rečju nisu pomenuli Kosovo i Metohiju niti bilo šta od onoga kroz šta država i srpski narod prolaze od potpisivanja Briselskog sporazuma za koji se lično Tomislav Nikolić u Kosovskoj Mitrovici kleo da će ga poništiti.

Da Vas podsetimo:  O PRAVDI BOŽIJOJ I LjUDSKOJ NA PREOBRAŽENjE 2021. GODINE

A u Kosovskoj Mitrovici se srpskom narodu obraćao i Nemanja Šarović. Srpska radikalna stranka je svoju predizbornu kampanju marta, 2013. godine, započela baš u Kosovskoj Mitrovici. Šarović je tada rekao:

„Šta mislite o pilitici i (briselskim) pregovorima koje vode izdajnici Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić“?

– Uaaa! Izdaja, izdaja, izdaja – skandirali su okupljeni.

„Pet stotina godina srpski narod je bio pod turskim ropstvom ali smo tada svi sanjali slobodu i bili spremni, da zarad te slobode, i svoj život položimo na oltar otadžbine. Ali je srpski narod tada drugačije radio sa izdajnicima. Mnogo smo, braćo i sestre Srbi, mnogo smo slabiji, mnogo smo mekaniji nego što su to bili naši preci“ u nastavku je dodao Šarović ističući kako je naš zadatak da pružimo aktivan otpor i šiptarskim teroristima ali i domaćim izdajnicima.

Na jučerašnjem sastanku, sa tim istim Tomislavom Nikolićem, Šarović i radikali su imali neku drugu boljku i tegobu. Posle iznetih, maltene estradnih, motiva za traženje ostavke Nikolić, predsednik Srbije, ustao je i demonstrativno napustio sastanak. Gotovo je nestvarno kako je on sam, iako suočeći se sa istinim činjenicama koje su mu prezentovane u lice, sa ovog sastanka otišao kao moralni pobednik i to u trenutku kada nema ni jedan argument kojim bi to mogao da ostvari! Sami Radikali su mu ovu pobedu darovali koristeći ozbiljan trenutak za malo cirkusijade kojim će pridobiti toliko željenu pažnju medija u Srbiji.

I gde sada Šarović vidi sebe? Šta nam je, braćo i sestre Srbi, zadatak i dužnost da činimo sa onima koji Kosovo i Metohiju izdaju? Da li možda Šarović i Radikali imaju neku novu ideju, pristup, novu „licencu“ za rešavanje izdaje ili sve ono što je rekao u Kosovskoj Mitrovici ipak još uvek stoji?

Da Vas podsetimo:  Ustav ne treba menjati bez preke potrebe

Ivan Maksimović

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime