Radomirović: NTV ostaje televizija građana!

0
1103

Viittko-Rad1– Niška televizija će ostati televizija građana. Ako tako ne bude, onda nema potrebe da postoji, kaže Vitko Radomirović, vlasnik RTV“Belami“ i „Narodne novine“, a koje su danas zajedno kao konzorcijum, sa direktorkom TV“Zona plus“, Slađanom Ostojić, za 78.000 evra kupili Nišku televiziju.

On za „Građanin“ kaže da će „programska šema ostati onakva kakva je do sada bila u osnovi, ali da će biti mnogo noviteta kada je reč o emisijama i drugim stvarima koje čine uređivačku politiku.

-Prvi neki utisak mi je da su tačno na današnji dan privatizovane „Narodne novine“. To mi je baš nekako neverovatno. Kako se baš i datum pogodio. NTV će biti informativna televizija za građane koje pokriva sam mediji. To neće biti ista televizija kao RTV“Belami“ jer će prvo imati različite urednike, novinare… Na kraju krajeva, nama su sada potrebni radnici jer su svi uzeli otpremnine, a ostalo je šest ili sedam lica sa ugovorima. Jednu televiziju ne može da čini sedam ljudi jer s tim se ne može praviti program- kaže Radomirović. On dodaje da će se NTV verovatno preseliti zbog malo više kirije koja se plaća Gradu.

-Mi smo sada za 78.000 evra kupili brend i frekvencu. Oprema je iz 1996. godine tako da je tu potrebno uložiti sredstva da bi napravili ozbiljnu televiziju-zaključuje Radomirović.
Ponudu za današnju kupovinu je pored pobedničkog konzorcijuma dao i aktuelni direktor marketinga NTV, Aleksandar Živadinović.

M.S.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime